Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 03

Visą savaitę dominavęs N.Džokovičius laimėjo turnyrą Tel Avive

Serbijos teniso titanas Novakas Džokovičius (ATP-7) pateisino ryškaus favorito statusą Tel Avive (Izraelis) vykusiame ATP 250 serijos turnyre „Tel Aviv Watergen Open“, kuriame tapo vienetų pirmenybių čempionu.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Finale tarp pirmą ir antrą skirstymą turėjusių tenisininkų daug intrigos nebuvo – N.Džokovičius užtikrintai 6:3, 6:4 susitvarkė su kroatu Marinu Čiličiumi (ATP-14) ir iškovojo trečią ATP titulą šiame sezone, Tel Avive nepralaimėdamas nė vieno seto.

Įdomu tai, kad tris ATP trofėjus Nolė laimėjo šiame sezone sužaisdamas kol kas vos aštuonis turnyrus. Bent tris titulus šiemet yra iškovoję Carlosas Alcarazas (5), Rafaelis Nadalis su Casperu Ruudu (abu – po 4) bei Andrejus Rubliovas (3).

Serbas tapo pirmuoju tenisininku šiemet, laimėjusiu bent po turnyrą ant kietos dangos, grunto bei žolės.

Apskritai tai jau 89-asis karjeros titulas, kurį ATP ture iškovojo N.Džokovičius. Jį rekordininkų sąraše lenkia tik amžinieji varžovai – Rafaelis Nadalis (92) ir karjerą jau baigęs Rogeris Federeris (103).

Nors pagal šiame sezone iškovotus ATP reitingo taškus ir tuo pačiu lenktynėse dėl patekimo į finalinį metų turnyrą Turine serbas yra tik 15-as, Novaką šiose pirmenybėse išvysti turėtume – „Didžiojo kirčio“ čempionai automatiškai įgyja teisę žaisti turnyre, jei tik metus pabaigia tarp 20-ies stipriausių žaidėjų pagal taškus.

Tarpusavio akistatose su M.Čiličiumi serbas dabar pirmauja jau net 19:3, o net trylika iš šių susitikimų buvo laimėti sausais rezultatais.

Turnyro čempionui be 250 ATP reitingo taškų atiteko ir kiek daugiau nei 144 tūkst. JAV dolerių, vicečempionui – 150 ATP reitingo taškų ir 84 tūkst. JAV dolerių.

Abu tenisininkai šią savaitę varžysis ATP 500 serijos turnyre Astanoje.

VIDEO: Novak Djokovic Vs Marin Cilic For The Title | Tel Aviv 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas