Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 12

Vos 5 kartą „Didžiojo kirčio“ vienetų turnyre žaidusi čekė – „Roland Garros“ čempionė

Tikrai ne kiekvienam teniso aistruoliui iki šių metų atvirųjų Prancūzijos pirmenybių žinoma čekė Barbora Krejčikova (WTA-33) sensacingai tapo „Roland Garros“ turnyro Paryžiuje moterų vienetų turnyro čempione.
Barbora Krejčikova
Barbora Krejčikova / „Scanpix“ nuotr.

Didžiajame finale 25-erių čekė per 1 valandą ir 58 minutes rezultatu 6:1, 2:6, 6:4 palaužė rusę Anastasiją Pavlyuchenkovą (WTA-32).

Sunku patikėti, tačiau tai vos penktasis kartas B.Krejčikovos karjeroje, kuomet ji dalyvauja „Didžiojo kirčio“ vienetų turnyro pagrindiniame turnyre.

Mažiau kartų iškovoti pirmajai „Grand Slam“ karūnai prireikė tik dviem tenisininkėms – Biancai Andreescu ir Monicai Seles (abiem po 4).

B.Krejčikova iki šiol teniso aistruoliams buvo žinoma kaip dvejetų žaidimo ekspertė – savo sąskaitoje turi du dvejetų ir tris mišrių dvejetų „Didžiojo kirčio“ trofėjus.

Čekijos teniso sensacija yra buvusi pirmoji planetos dvejetų raketė, o jos žygis Paryžiuje dar nėra baigtas – jau rytoj (sekmadienį) ji kartu su tautiete Katerina Siniakova varžysis moterų dvejetų varžybų finale.

Pirmadienį atnaujintame WTA reitinge ji debiutuos pirmajame 15-tuke. Tik prieš metus ji debiutavo pirmajame WTA vienetų reitingo šimtuke, o šį pavasarį – pirmajame 50-tuke.

Trečią kartą per pastaruosius penkerius metus moterų „Roland Garros“ turnyrą laimi neskirstyta tenisininkė (Jelena Ostapenko, Iga Swiatek).

Be 2000 WTA reitingo taškų B.Krejčikova bus apdovanota ir 1,4 mln. eurų piniginiu prizu.

Pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ finale žaidusi A.Pavlyuchenkova užsidirbo 750 tūkst. eurų ir 1300 WTA reitingo taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito