Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 13

Vos neprisižaidusi M.Vondrousova užbaigė ukrainietės pasaką ir žengė į finalą

Prestižiniame Vimbldono teniso turnyre Londone paaiškėjo pirmoji moterų vienetų varžybų finalo dalyvė – ja tapo Marketa Vondrousova (WTA-42).
Marketa Vondrousova
Marketa Vondrousova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Čekijos tenisininkė pusfinalyje 6:3, 6:3 nugalėjo Ukrainos teniso žvaigždė Eliną Svitoliną (WTA-76) ir pateko į antrą karjeros „Didžiojo kirčio“ finalą bei pirmąjį Vimbldone.

M.Vondrousova didžiąją susitikimo dalį dominavo, tačiau priartėjusi prie finišo tiesiosios tarsi sustingo. Tenisininkė antrajame sete pirmavo 4:0 ir turėjo 40:0 paduodama, tačiau pasipylusios dvigubos klaidos ir prasti trumpinti smūgiai leido oponentei sugrįžti.

Ukrainietė laimėjo tris geimus paeiliui (3:4) ir savo padavimais rezultatą galėjo išlyginti, bet svarbiausiu metu neišprovokuotos klaidos sugrįžo ir į jos žaidimą bei galiausiai kainavo pergalę.

Per 1 valandą ir 15 minučių susitvarkiusi čekė tapo pirmąja tenisininke „Open Era“ laikotarpyje (1968 m.), kuri į Vimbldono finalą pateko neturėdama skirstymo. Į tokį patį pasiekimą pretendavo ir jos varžovė.

Kairiarankė Čekijos teniso meistrė dabar yra pasiekusi po didįjį finalą ant trijų skirtingų dangų – Vimbldone ant žolės, „Roland Garros“ ant grunto bei Tokijo olimpinėse žaidynėse ant kieto paviršiaus.

Patekusi į pirmenybių Londone finalą M.Vondrousova užsitikrino sugrįžimą į geriausių planetos žaidėjų 20-tuką – jai projektuojama 16-toji vieta, o triumfas turnyre leistų pirmą kartą pakilti į Top 10.

Nepaisant apmaudžiai susiklosčiusio pusfinalio E.Svitolina turnyrą palieka aukštai pakelta galva. Tik prieš tris mėnesius po motinystės atostogų sugrįžusi ukrainietė pasiekė trečią karjeros „Grand Slam“ pusfinalį, o WTA reitinge kils į 27-tą poziciją.

Kitame Vimbldono pusfinalyje susikaus Aryna Sabalenka (WTA-2) ir Ons Jabeur (WTA-6).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas