Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vos tragedija nepasibaigęs finalas – JAV teniso talentas kamuoliuką smūgiavo į žiūrovus

Vinston Seileme (JAV) vykusių ATP 250 serijos pirmenybių „Winston-Salem Open“ finalas galėjo baigtis labai liūdnai – JAV tenisininkas Alexas Michelsenas (ATP-52) kamuoliuką paleido tiesiai į žiūrovus.
Alexas Michelsenas
Alexas Michelsenas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Perspektyvus JAV teniso meistras Alexas Michelsenas viename svarbiausių karjeros mačų tik per plauką išvengė diskvalifikacijos.

Pirmuosius keturis finalo geimus pralaimėjęs 20-metis tenisininkas susikaupusį pyktį nusprendė išlieti ant kamuoliuko, kurį švystelėjo labai nesėkmingai.

Nors transliacijos režisieriai incidento neparodė, iš publikos ir pačio amerikiečio reakcijos žaidimo įrankis pataikė į pirmose eilėse įsitaisiusius žiūrovus.

Bokštelio teisėja Aurelie Tourte nuskriaustųjų pasiteiravo, ar šie nenukentėjo, o daugumos teniso pasaulio nuostabai finalas iš karto buvo pratęstas – A.Michelsenas sulaukė tik įspėjimo už nesportišką elgesį.

Praeityje ne vienas toks panašus atvejis baigėsi diskvalifikacija, įskaitant ir Novako Džokovičiaus incidentą 2020-ųjų „US Open“ turnyre, kuomet serbas kamuoliuku pataikė į linijos teisėją.

Arbitrės malonės sulaukęs A.Michelsenas kovoje dėl trofėjaus šansų neturėjo – rezultatu 0:6, 3:6 buvo sutriuškintas Lorenzo Sonego (ATP-58).

29-erių italui tai ketvirtasis ATP titulas karjeroje ir visus juos jis iškovojo prie skirtingų sąlygų – ant kietos dangos atvirose bei uždarose patalpose, o taip pat ant žolės ir grunto.

Čempionui be 250 ATP reitingo taškų atiteks ir solidus 107 tūkst. JAV dolerių prizas. Pirmadienį naujame ATP reitinge jis sugrįš į pirmąjį 50-tuką ir bus 48-tas.

165 ATP reitingo taškus ir 61 tūkst. JAV dolerių uždirbęs A.Michelsenas taps italo kaimynu reitinge – kils į 49-tą poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas