Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 26

WTA finalai: į pusfinalį pateko K.Bertens ir S.Stephens

Penktadienį buvo sužaisti paskutinieji raudonosios grupės susitikimai, po kurių paaiškėjo dvi tenisininkės, kurios varžysis varžybų pusfinalyje.
Kiki Bertens
Kiki Bertens / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turnyras nesėkmingai susiklostė „US Open“ čempionei Naomi Osakai – tenisininkė pralaimėjo pirmąjį setą Kiki Bertens (WTA-9) 3:6 ir dėl traumos susitikimo nepabaigė.

Per 47 minutes pasiekta pergalė Olandijos atstovei K.Bertens garantavo vietą turnyro pusfinalyje.

Priminsime, kad žaidėjos turnyre net neturėjo būti. Ji užėmė pirmosios pasaulio raketė Simonos Halep vietą, kuomet rumunė prieš turnyrą pasitraukė dėl traumos.

„Žinoma, kad pastebėjau subintuotą Naomi koją, tačiau dvikovos pradžioje ji žaidė gerai. Laimėti mačą tokiu būdu nenori niekas – tačiau yra kaip yra, pergalė yra svarbi ir pradėsiu ruoštis turnyro pusfinaliui“, – kalbėjo susitikimo nugalėtoja.

Tai buvo jau 12-oji K.Bertens pergalė šiame sezone prieš pirmojo dešimtuko žaidėjas. Per pastaruosius penkis metus daugiau pergalių per sezoną prieš TOP 10 tenisininkes pasiekė tik Caroline Wozniacki (14).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sloane Stephens
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sloane Stephens

Trečią pergalę iš tiek pat galimų iškovojo amerikietė Sloane Stephens (WTA-6). Ji 6:3, 6:3 nugalėjo Angelique Kerber (WTA-2).

"Žaisti su Angie (Angelique) visuomet yra sunku. Ji - antroji pasaulio raketė ir viena rimčiausių oponenčių. Šiandienos susitikimas turėjo milžinišką svarbą, todėl stengiausi kovoti ir išlaikyti intensyvumą", - kalbėjo Stephens.

Amerikietė tapo pirmąja tenisininke nuo Garbines Muguruzos 2015 metų turnyre, kuri debiutavo WTA finaluose, tačiau grupės etape laimėjo visus tris susitikimus.

S.Stephens grupės etapą užbaigs pirmoje vietoje, o pusfinalyje grumsis su Čekijos atstove Karolina Pliškova. Kitą pusfinalį sudarys ukrainietė Elina Svitolina ir Kiki Bertens.

Pusfinalio susitikimai bus žaidžiami rytoj.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas