Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 05

„WTA Finals“ turnyre Meksikoje – stulbinanti J.Pegula ir košmariškos oro sąlygos

Prie savo kulminacijos artėjantis baigiamasis WTA sezono turnyras „GNP Seguros WTA Finals“ ir toliau neturi nė dienos be nesklandumų – šeštadienį dėl stipraus lietaus buvo sužaistas tik vienas iš dviejų suplanuotų pusfinalių.
Jessica Pegula
Jessica Pegula / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vieninteliame vienetų mače šeštadienį dar vieną įspūdingą pasirodymą Meksikos kurorte Kankune surengė Jessica Pegula (WTA-5). Amerikietė vos per 59 minutes rezultatu 6:2, 6:1 sutriuškino savo tautietę Coco Gauff (WTA-3).

J.Pegulai šiame sezone tai buvo jau 51-oji pergalė iš tiek pat galimų, kuomet tenisininkė laimi pirmąjį setą. Nuo 2000-ųjų metų geresniais rodikliais gali pasigirti tik Viktorija Azarenka (60-0, 2012 m.) ir Lindsey Davenport (53-0, 2001 m.).

Penktą poziciją šiuo metu WTA reitinge užimanti 29-erių tenisininkė praėjusiais metais gimtinėje vykusiame „WTA Finals“ turnyre patyrė tris nesėkmes vienetuose ir tiek pat dvejetuose, tačiau šiemet vienetų pirmenybėse laimėjo visus keturis žaistus susitikimus ir pirmą kartą žengė į finalą.

Dvejetų turnyre J.Pegula žaidžia poroje kartu su C.Gauff, tačiau dėl prastų oro sąlygų šioms tenisininkėms dar liko sužaisti vieną susitikimą grupių etape, po kurio ir spręsis amerikiečių likimas.

Tokio stipraus vėjo ir lietaus pusfinalio metu neatlaikė net ir skėtis, kuriuo prisidengti bandė jaunoji C.Gauff. 19-metė prieš metus „WTA Finals“ turnyre taip pat patyrė tris pralaimėjimus, bet šiemet pasirodė kur kas solidžiau ir metus baigs trečioje WTA reitingo pozicijoje.

Pusfinalių dieną papuošti Kankune turėjo dvikova tarp dviejų geriausių planetos žaidėjų Arynos Sabalenkos (WTA-1) ir Igos Swiatek (WTA-2), bet lenkei pirmaujant 2:1 mačas buvo sustabdytas dėl lietaus ir perkeltas į sekmadienį.

Kadangi dvejetų turnyre dar turi įvykti keturi susitikimai, varžybų organizatoriai vienetų pirmenybių finalą nusprendė perkelti į pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas