Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 15

WTA turnyruose Azijoje čempionėmis tapo J.Pegula ir L.Fernandez

WTA turnyrų Azijoje serija šiame sezone artėja prie savo finišo tiesiosios – sekmadienį baigėsi WTA 250 serijos turnyrai, surengti Pietų Korėjoje ir Hong Konge.
Jessica Pegula
Jessica Pegula / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Seule vykusių pirmenybių „Hana Bank Korea Open“ finale favoritės statusą pateisino pirmoji varžybų raketė Jessica Pegula (WTA-4). Amerikietė užtikrintai 6:2, 6:3 nugalėjo Kinijos tenisininkę Yue Yuan (WTA-128).

29-erių tenisininkei tai antrasis WTA titulas šiame sezone ir jau devintasis karjeroje. Visos savaitės metu vienintelį setą varžovėms atidavusi J.Pegula tapo pirmąja savo šalies atstove nuo Venus Williams (2007 m.), kuriai pavyko iškovoti čempionės titulą Pietų Korėjos sostinėje.

Nors gimė ir augo Niujorke, amerikietė turi korėjietiško kraujo, o apie tai kalbėjo ir apdovanojimų ceremonijoje.

„Mano mama yra kilusi iš Pietų Korėjos, ją čia įsivaikino, todėl iškovoti titulą šioje šalyje yra labai ypatinga ir jautri akimirka“, – pasakojo J.Pegula, kuri pagal iškovotas pergales (53) šiemet pasivijo Aryną Sabalenką ir nusileidžia tik Igai Swiatek (62).

Dar įspūdingiau atrodo JAV teniso žvaigždės sužaistų mačų kiekis – tai buvo jau 127-tasis susitikimas šiame sezone, sumuojant vienetus, dvejetus ir mišriuosius dvejetus.

Kur kas dramatiškiau susiklostė Hong Konge vykusių pirmenybių „Prudential Hong Kong Tennis Open“ finalas, kuriame Leylah Fernandez (WTA-60) po beveik tris valandos trukusios kovos 3:6, 6:4, 6:4 palaužė čekę Kateriną Siniakovą (WTA-85).

2021 m. sensacingai „US Open“ finalą pasiekusiai Kanados teniso talentei tai pirmasis titulas šiame sezone bei trečiasis karjeroje. Paskutinį sykį čempione WTA ture ji buvo tapusi praėjusių metų kovą.

Tokias tenisininkes kaip Mirra Andreeva (WTA-50) ar Viktorija Azarenka (WTA-19) šią savaitę įveikusi L.Fernandez naujame WTA reitinge sugrįš į pajėgiausių planetos žaidėjų 50-tuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas