Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 10

Žvėriškus lenko padavimus atlaikęs N.Džokovičius – Vimbldono ketvirtfinalyje

Pagrindinis favoritas ir šiemet iškovoti Vimbldono teniso pirmenybių titulą Novakas Džokovičius (ATP-2) užsitikrino vietą tarp aštuonių pajėgiausių turnyro žaidėjų.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Serbijos teniso žvaigždė aštuntfinalyje po 3 valandas ir 7 minutes trukusios kovos 7:6(6), 7:6(6), 5:7, 6:4 palaužė Lenkijos atstovą Hubertą Hurkačą (ATP-18).

Per pirmąsias dvi žaidimo partijas priimantys tenisininkai neturėjo beveik jokių galimybių laimėti oponento padavimus, todėl setų nugalėtojo klausimas sprendėsi pratęsimuose.

Svarbiausiomis akimirkomis N.Džokovičius eilinį sykį parodė, kodėl yra laikomas vienu geriausių visų laikų tenisininkų ir demonstruodamas geležinę gynybą bei sulaukdamas keleto klaidų iš varžovo abu pratęsimus laimėjo 8:6.

Serbui tai buvo 13 ir 14 iš eilės šiemet „Didžiojo kirčio“ turnyruose laimėti tiebreak'ai, o tai – naujas visų laikų rekordas.

Aštuntfinalio dvikova tarp serbo ir lenko centriniame Vimbldono korte prasidėjo dar sekmadienį, bet dėl komendanto valandos buvo sustabdyta po pirmųjų dviejų setų.

Tenisininkams sugrįžus pirmadienį Nolės žaidime trūko aštrumo, o tuo pasinaudoti pavyko neįtikėtinais greičiais padavimus štampavusiam H.Hurkačui – jis tapo pirmuoju šių metų Vimbldone, laimėjusiu setą prieš čempioną.

Visgi ketvirtajame sete Novakui pagaliau pavyko nulaužti varžovo padavimus ir jis žengė į ketvirtfinalį. Įdomu tai, kad Lenkijos tenisininkui tai buvo apskritai pirmoji pralaimėta padavimų serija šiemet Londone – iki tol jis buvo laimėjęs visus 67 geimus paduodant.

H.Hurkačas aštuntfinalio dvikovoje iš viso atliko net 33 ace'us, o po mačo susilaukė ir antrosios pasaulio raketės pagyrų. Nolė teigė, kad lenkas turi vieną geriausių padavimų pasaulyje.

32-tą pergalę iš eilės Vimbldone iškovojęs 36-erių tenisininkas į „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį pateko 56-tą kartą karjeroje ir dabar tik dviem atsilieka nuo rekordininko Rogerio Federerio.

Dėl vietos stipriausiųjų ketverte N.Džokovičiaus varžovu bus Andrejus Rubliovas (ATP-7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas