Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

21 metų prancūzas pagerino paskutinį plaukimo legendos rekordą

Michaelas Phelpsas baigė karjerą prieš septynerius metus, bet jo legenda tebegyvena plaukimo baseinuose. Tačiau sekmadienį paskutinis amerikiečio pasaulio rekordas buvo pagerintas – tai pasaulio plaukimo pirmenybių pirmą dieną Fukuokoje padarė 21 metų Leonas Marchand'as.
Leonas Marchand'as pagerino Michaelo Phelpso pasaulio rekordą. Prizą jam įteikė pats M.Phelpsas.
Leonas Marchand'as pagerino Michaelo Phelpso pasaulio rekordą. / „Scanpix“ nuotr.

Pasaulio plaukimo čempionate 400 m kompleksiniu plaukimu rungtyje Leonas Marchand'as įveikė nuotolį per 4 min. 2,50 sek. ir 1,34 sek. pagerino Michaelui Phelpsui priklausiusį rekordą.

„Tai vienas skaudžiausių dalykų, – sakė Prancūzijos plaukikas. – Beprotiška.“

M.Phelpsui buvo 17 metų, kai jis pirmą iš aštuonių kartų pagerino 400 m kompleksiniu plaukimu rekordą (2002 m. – 4 min. 11,09 sek.), o aštuntą sykį gerinant jam buvo 23-eji (2008 m. – 4 min. 3,84 sek.).

Prancūzas neprilygsta M.Phelpsui ūgiu (201 cm), bet turi ilgas rankas, o tai irgi pravertė vandenyje. Nėra abejonių, kad L.Marchand'as bus vienas 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių veidų.

„Puiku, aš kasdien dėl to treniravausi, – sakė L.Marchand'as. – Dabar plaukiau dviem sekundėmis greičiau nei mano buvęs rekordas, aš pagerinau pasaulio rekordą. Net nežinau, ką pasakyti, koks esu laimingas.“

„Scanpix“ nuotr./Leonas Marchand'as pagerino Michaelo Phelpso pasaulio rekordą.
„Scanpix“ nuotr./Leonas Marchand'as pagerino Michaelo Phelpso pasaulio rekordą.

Įdomu, kad Fukuokoje prancūzui aukso medalis atiteko iš paties legendinio JAV plaukiko rankų.

Kartu su medaliu iš Tulūzos kilusiam plaukikui atiteks ir 30 tūkst. dolerių – tiek varžybų rengėjai skiria už planetos rekordą.

M.Phelpso rekordas buvo vienas iš trijų, kurie buvo pagerinti sekmadienį.

Tokijo olimpinė čempionė australė Ariarne Titmus pagerino 400 m laisvuoju stiliumi pasaulio rekordą, lenktyniaudama su jo ankstesne autore Summer McIntosh (liko ketvirta) ir pasaulio čempionės titulą ginusia Katie Ledecky (antra).

A.Timus rezultatas – 3 min. 55,38 sek. – taip ji atsiėmė pasaulio rekordą atgal iš S.McIntosh, kuri buvo perėmusi geriausią rezultatą praėjusį pavasarį.

Trečią rekordą pagerino Australijos moterų komanda, plaukiusi 4 po 100 m laisvuoju stiliumi estafetę – 3 min. 29,69 sek.

Australės aplenkė kitas prizininkes – amerikietes ir kines bei pagerino sau pačioms priklausiusį rekordą, pasiektą prieš dvejus metus Tokijo žaidynėse. Naujo rekordo autorės – Mollie O'Callaghan, Shayna Jack, Meg Harris ir Emma McKeon.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas