Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aršiose lenktynėse Lietuvos duetui trūko 0,01 sek.: „Jau temo akyse“

Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas paliko visas jėgas Vero prie Marnos olimpiniame vandens kanalo take, bet dideles ambicijas dviviečių baidarių 500 m rungtyje Paryžiaus olimpinėse žaidynėse turėję vyrai turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Nuo pusfinalio juos skyrė 0,01 sek.

Ketvirtą kartą per dieną startavęs Mindaugas Maldonis šaldė ledo ryšuliu kaklą, o Andrejus Olijnikas krimtosi, kad negalėjo pradžiuginti savo sūnaus.

Tituluoti Lietuvos baidarininkai antradienį baigė žygį dviviečių varžybose, po aršios kovos ketvirtfinalyje per 0,01 sek. nusileidę artimiausiems varžovams iš Naujosios Zelandijos, kurie pateko į pusfinalį.

Zelandai plaukė per 1 min. 30,29 sek., lietuviai – per 1 min. 30,30 sek.

500 m distancijoje iš pirmo ketvirtfinalio tolyn šoko keturios įgulos, o lietuviai finišavo penkti tarp šešių ekipų.

„Jei nekalbėtume apie varžovus, aš tikrai patenkintas kaip prairklavau. Jau temo akyse, pūtė šoninis vėjas, iš visų jėgų stengiausi laikyti lygsvarą, nes tai svarbus niuansas, kai finišuoti maksimaliomis jėgomis. Akyse temo, bet sukandęs dantis važiavau, – lenktynes komentavo 33 metų M.Maldonis. – Tikrai galvojome, kad tokio rezultato užteks. Tačiau finišavus apsidairėme – panašu, kad esame penkti. Tai netrukus pasitvirtino.“

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Andrejus Olijnikas
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Andrejus Olijnikas

„Aš jaučiuosi viską atidavęs, – sakė 36 metų A.Olijnikas. – Gaila dėl tokio rezultato. Ne kartą esate mus pasitikę ir sveikinę su geriausiais rezultatais, bet šįkart jis kitoks.

Matote, net Top-16 nėra.“

„Ne taip viskas turėjo susiklostyti“, – pridūrė M.Maldonis.

Sunku suvokti laiko prasme kiek yra 0,01 sek. – blyksnis, milimetrai, o gal centimetrai 500 distancijoje.

Lietuvos duetui yra buvę anksčiau, kai lemdavo šimtosios sekundės dalys, bet įprastai istorijos pabaiga būdavo kita.

„Paprastai mes būdavome tiek, kurie per kelias šimtąsias išlįsdavome ir net laimėdavome prizus. Ir čia startavus mes žinojome, kad laukia aršus finišas, nes distancija labai konkurencinga, dalyvauja ir vienvietininkai ir keturvietininkai, labai daug stipraus rango varžovų, žinojome, kad viskas spręsis per paskutinius metrus. Deja, išsisprendė ne mūsų naudai“, – sakė M.Maldonis.

Tai buvo keistos lenktynės su trimis startais. Prieš tai buvo du pajudėjimai anksčiau signalo, kai visoms įguloms teko greitai nustoti mojuoti irklais, suktis ir vėl stoti į trasos pradžią.

Pirmą kartą suklydo būtent Naujosios Zelandijos baidarininkai, užėmę ketvirtą vietą. Lietuvių duetas, kitaip nei prieš tai startavusi mūsų keturvietė, klaidų išvengė.

„Mes į tokius dalykus nelabai kreipiame dėmesį, telkiamės į darbą, – sakė A.Olijnikas, nesureikšminęs sumaišties pradžioje. – Jei kažkas nori pasiteisinimų, tai mes jų tiesiog neturime. Esame patyrę sportininkai, esame buvo tokiose situacijose ne kartą svarbiausiose varžybose. Žinome kada finišuoti, kaip padalyti jėgas, bet šįkart konkurentai stipresni, negalima buvo nė vieno nuvertinti, to ir nedarėme.

Stojome į kovą.“

„Buvome darbiniai arkliai“, – pridūrė M.Maldonis.

Jis antradienį atlaikė sunkiai įsivaizduojamą krūvį, nes dukart plaukė keturvietėje (atrankoje ir ketvirtfinalyje) bei dukart dvivietėje (atrankoje ir ketvirtfinalyje).

„Labai norėčiau padėkoti mūsų kineziterapeutui Jurijui, kuris mane sustyguodavo prieš startą, po starto. Praktiškai jam daviau keturių žmonių krūvį, – sakė M.Maldonis. – Nors tai buvo ketvirtas startas per dieną, tikrai jaučiausi gerai, buvo energijos ir entuziazmo, manau, kad ir Andrejus tai patvirtins. Pavyko susikaupti vėl. Aišku, sunki diena, neneigsiu.“

Baidarininkai pasakojo, kad rengėsi tokiems sunkumams, imitavę varžybas tokiu karštu tankiu. Per treniruotes jie repetavo, kai startuodavo dviviete, po valandos plaukdavo vienviete ar keturviete. Arba atvirkščiai.

M.Maldonis teigė, kad pasaulio taurės varžybose irgi buvo pabandęs varžytis keturis kartus per dieną ir jautėsi gerai.

Abu dar varžysis olimpinėse žaidynėse – M.Maldonis su broliu Simonu Maldoiniu, Artūru Seja ir Ignu Navakausku grįš ketvirtadienį, kai vyks keturviečių pusfinaliai ir finalai.

A.Olijnikas trečiadienį startuos vienviečių lenktynėse.

„Šią akimirką neguodžia, kad dar varžysimės, – sakė A.Olijnikas. – Ambicijos visada yra šioje rungtyje, telkiamės visus metus, sezonui įsibėgėjus rezultatai buvo neprastai, kai kur išnešėme uodegą ir laimėjome trečią vietą Europos čempionate, nepaisant techninių niuansų. Vis galvojome, kad sportinė forma kyla, kad ją pasiekėme. Tačiau priešininkai mus tiesiog nugalėjo, Nejaučiu didelio apmaudo, nes viską palikau takelyje, visą apmaudą irgi palikau ten. Dažniausiai po tokių važiavimų būnu patenkintas. Šiuo metu nėra pasitenkinimo.

Sunku išreikšti emociją. Labiausiai gaila mano palaikymo komandos, mano sūnus žiūrėjo varžybas. Labai skaudu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas