Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atsibudo ir plaukimas: FINA pašalino Rusijos ir Baltarusijos sportininkus

Praėjus mėnesiui nuo tada, kai Rusijos armija, padedama Baltarusijos, užpuolė Ukrainą, Tarptautinė plaukimo asociacija (FINA) oficialiai pranešė šalinanti Rusijos ir Baltarusijos plaukikus iš visų tarptautinių varžybų.
Julija Jefimova
Rusijos plaukikė Julija Jefimova / Stanislav Krasilnikov/TASS / Scanpix nuotr.

Iki šiol minėtų šalių plaukikams buvo leidžiama startuoti varžybose kaip neutraliems sportininkams – be atstovaujamos šalies vėliavos ir simbolikos.

Pasipiktinimą tokiu FINA sprendimu ir delsimu priimti griežtesnes sankcijas, kurias nuo pat karo pradžios rekomendavo Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC), ne sykį reiškė ir Rūta Meilutytė, ir kitų šalių plaukikai.

Galiausiai oficialų sprendimą šalinti Rusijos ir Baltarusijos plaukikus FINA priėmė tik šį trečiadienį, praėjus mėnesiui nuo karo Ukrainoje pradžios.

Taip pat nuspręsta atšaukti ir visas tarptautines plaukimo varžybas, turėjusias vykti šiose šalyse. Tai reiškia, kad gruodžio 17-22 dienomis Kazanėje suplanuotos planetos pirmenybės 25 m baseine bus perkeltos.

Prisijungus plaukimo federacijai, karą Ukrainoje pradėjusi Rusija yra pašalinta iš beveik visų tarptautinių sporto varžybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas