Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 10 09

Auksinis Berlynas: nustebinęs Danas ir rungtis, kurią Rūta laimėtų pažadinta iš miego

Po atostogų pailsėjusios Lietuvos plaukimo žvaigždės trankiai pradėjo naują sezoną: pirmajame pasaulio taurės etape Berlyne Danas Rapšys iškovojo tris medalius, iš jų du aukso, o Rūta Meilutytė pasiekė vieną geriausių rezultatų plaukimo istorijoje. „Atrodo gerai pailsėję“, – pokalbyje su 15min optimistine sezono pradžia pasidžiaugė asociacijos „LTU Aquatics“ sporto vadovas Justas Achramavičius.
Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys pasiekų puikių rezultatų ir sužibo auksu pasaulio taurės varžybose Berlyne.
Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys pasiekė puikių rezultatų ir sužibo auksu pasaulio taurės varžybose Berlyne. / „Scanpix“ nuotr.

Paplaukioję amerikietiškais kalneliais per pirmuosius sezono plaukimus, Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys pasiekė puikių rezultatų savaitgalį Berlyne.

Pirmajame iš trijų pasaulio taurės etapų D.Rapšys laimėjo tris medalius, nors pirmasis jo startas nebuvo sėkmingas – 400 m laisvuoju stiliumi atrankoje jis buvo devintas, bet vokiečiui Lukui Martensui atsisakius plaukti finale, ten į kraštinį aštuntą taką patekęs 28 metų lietuvis išvystė nuostabų greitį ir kėlė aukštyn nugalėtojo pirštą, įtikinamai laimėjęs plaukimą.

„Scanpix“ nuotr./Danas Rapšys
„Scanpix“ nuotr./Danas Rapšys

Finale D.Rapšio rezultatas (3 min. 44,86 sek.) buvo beveik šešiomis sekundėmis geresnis nei jo laikas atrankos plaukime (3 min. 51,75 sek.).

Justas Achramavičius svarstė, kad tokią takoskyrą galėjo lemti du dalykai: starto jaudulys ar rizikingas jėgų pataupymas.

„Tokiais įvykiais ir įdomus sportas, – 15min komentavo „LTU Aquatics“ sporto vadovas. – Buvo rizikos, Danas ėjo plonu ledu, bet džiaugiamės, kad viskas pavyko gerai.

Kaip sezono pradžiai, – puikus rezultatas. Danas treniruojasi dar neilgai – tik šešios savaitės po atostogų. Jei išlaikys tokią kryptį, galima laukti gero sezono.“

„Scanpix“ nuotr./Danas Rapšys
„Scanpix“ nuotr./Danas Rapšys

Metų pradžioje gyventi į Vilnių persikėlęs D.Rapšys sezonui ruošėsi ir sostinės Lazdynų baseine, ir Klaipėdoje, pasitelkęs du trenerius – jam ir krūtine plaukiančiam Andriui Šidlauskui bendrą strategiją kuria ilgametė panevėžiečių trenerė Ina Paipelienė, o per pratybas prižiūri Paulius Povilionis.

Nustebinęs pirmuoju startu, paskui D.Rapšys dar iškovojo sidabrą 200 m kompleksiniu plaukimu ir auksą 200 m laisvuoju stiliumi.

Trys apdovanojimai ir taškais įvertinami rezultatai lėmė, kad po pirmo etapo 28 metų panevėžietis atsidūrė trečioje vietoje bendroje pasaulio taurės įskaitoje tarp vyrų plaukikų – tai atnešė 8 tūkst. JAV dolerių premiją pirmajame etape ir galimybes pasivaržyti dėl solidesnės premijos galutinėje varžybų rikiuotėje.

„Tikriausiai visi matėte rezultatus vakar ir šiandien. Aš labai džiaugiuosi jais, ypač 400 m l/s, – savo feisbuko paskyroje brūkštelėjo D.Rapšys. – Nes pirmąkart po ketverių metų grįžau prie rezultato, kokio norėjau – 3 min. 44,86 sek. Pirma vieta „World Aquatics“ pasaulio taurės varžybose.

Gal kam kyla klausimų – kaip man pavyko? Atsakysiu paprastai – kai tiki ir pasitiki savimi, įmanoma viskas.“

Sprintas – Rūtos karalystė: „Taip jau duota žmogui“

R.Meilutytė irgi turėjo labiau likti patenkinta vienos rungties rezultatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius