Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beprasmiai Lietuvos ketverto šuoliai į baseiną: estafetės komanda – diskvalifikuota

Antradienio rytą vienas po kito į Budapešto „Duna“ baseiną šoko keturi lietuviai – jie dalyvavo mišrios kombinuotos estafetės varžybose.
Lietuvos estafetės plaukikai
Lietuvos estafetės plaukikai / Dariaus Kibirkščio nuotr.

Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova, Erikas Grigaitis ir Deividas Margevičius varžėsi tarp 34 šalių atrankoje.

Vakar bronzą 100 m krūtine rungtyje iškovojusi Rūta šį kartą plaukė ne tokiu jai mėgstamu laisvuoju stiliumi, 100 m distanciją krūtine užleidusi K.Teterevkovai.

19-metis Erikas Grigaitis į baseiną šoko pirmasis ir taškė vandenį plaukdamas nugara, o D.Margevičius 100 metrų baseine įveikė peteliške.

Trečiajame iš keturių atrankos plaukimų pasirodę keturi mūsų šalies atstovai distanciją įveikė per 3:53.77 min. ir savajame 9 komandų plaukime finišavo septinti.

Vis dėlto netrukus prie Lietuvos pavadinimo užsidegė raidės „DSQ“ – tai reiškia, kad lietuviai buvo diskvalifikuoti, o jų laikas – anuliuotas.

Lietuvos komanda buvo diskvalifikuota
Lietuvos komanda buvo diskvalifikuota

To priežastis – per ankstyvas D.Margevičiaus šuolis į baseiną. Lietuvis paskubėjo vos 0,06 sek., bet to užteko, kad Lietuvos komandos laikas būtų anuliuotas.

Tiesa, jo bet kuriuo atveju nebūtų užtekę patekti į finalą, kuriame varžysis aštuonių šalių ketvertai. Jei lietuvių laikas būtų paliktas, jis būtų leidęs mūsiškiams užimti 13 vietą.

Įdomu tai, kad mišrios kombinuotos estafetės varžybose diskvalifikuoti buvo ir estai – jų gretose per anksti į vandenį įšoko krūtine plaukusi Eneli Jefimova. Šioje rungtyje varžėsi ir latviai, kurie liko 15-ti.

Geriausią laiką atrankoje užfiksavo amerikiečiai – 3:43.16 min. Jiems tik 0,32 sek. nusileido Nyderlandų plaukikai.

Lietuvos ketverto nepatekimas į finalą reiškia, kad antradienio vakarinėje programoje neišvysime nė vieno lietuvio – kiek anksčiau atrankos barjero peržengti nepajėgė ir čempionato debiutantas Tomas Navikonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas