Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bręsta skandalas: olimpinius bilietus iš lietuvių atėmė dopingu susitepę rusai?

Gegužę per plauką nuo kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes likusi Lietuvos irkluotojų porinės keturvietės įgula vėl turi viltį įšokti į nuvažiuojantį olimpinį traukinį, pranešė Lietuvos irklavimo federacija (LIF). Tokia situacija gali susiklostyti dėl iš lietuvių panosės olimpinį bilietą nugvelbusių Rusijos irkluotojų suspendavimo.
Lietuvos irkluotojai
Lietuvos irkluotojai / LIF nuotr.

LIF feisbuke pranešė, kad Lietuvos rekordą „Gintarinių irklų“ regatoje pagerinusios vyrų porinės keturvietės įgulos nariai Dominykas Jančionis, Dovydas Nemeravičius, Giedrius Bieliauskas ir Armandas Kelmelis sekmadienį sulaukė trenerio Kestutis Keblys skambučio su žinia, kad „užteks atostogauti – laikas treniruotis ir būti pasirengusiems šokti į nuvažiuojantį olimpinį traukinį“.

Gegužės viduryje atrankos į Tokijo olimpines žaidynes regatoje lietuviai liko per plauką nuo kelialapio. Juos iškovojo finale dvi greičiausios įgulos – Estija ir Rusija. Mūsų porinė keturvietė liko trečia

Tačiau tarp irklavimo bendruomenės vis garsiau kalbama, kad du Rusijos įgulos nariai suspenduoti dėl „nešvarių“ reikalų, teigiama LIF pranešime.

„Tarptautinė irklavimo federacija tyli, oficialių žinių nėra, tačiau Lietuvos įgula treniruojasi ir viliasi, kad traukinys pajudės ir jame atsiras vietos lietuviškai ketveriukei“, – rašoma LIF feisbuko paskyroje.

Kaip LRT.lt teigė LIF prezidentas Dainius Pavilionis, du iš Rusijos porinės keturvietės narių sulaukė teigiamų dopingo testų rezultatų, tačiau Rusija stengiasi šią situaciją užglaistyti.

„Negalime šios informacijos vadinti oficialia, bet kažkiek tos informacijos turime. Informacija tokia, kad liepos 1 d. du Rusijos irkluotojai iš porinės keturvietės įgulos buvo testuoti ir jų dopingo testai buvo teigiami, – teigė D.Pavilionis. – Komanda yra susitepusi ir, mūsų manymu, ji turi būti visa suspenduota. Rusija bando daryti žingsnius, „nurašyti“ viską ligai ir pakeisti tuos du sportininkus. Pagal FISA (Tarptautinė irklavimo federacija) atrankos taisykles, šie kelialapiai, kuriuos iškovojo Rusija, yra vardiniai. Komandoje startavę irkluotojai turi joje ir būti. Mūsų manymu, komanda dėl dopingo turi būti suspenduota.

Oficialiai jie bando šią informaciją nuslėpti, „praslysti“ su keturviete į olimpiadą, o tada jau aiškintis su WADA (Pasaulinė antidopingo agentūra).“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito