Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per žingsnį nuo medalio likusios D.Karalienė ir M.Valčiukaitė: „Ketvirta vieta – labai nemaloni“

Bronzos medalius Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojusios Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė Tokijuje liko per žingsnį nuo prizininkų pakylos.

Porinių dviviečių finale lietuvės finišavo ketvirtos (6:47.44). Šią poziciją mūsiškės užėmė beveik visos distancijos metu.

Ketvirtoji vieta – kol kas aukščiausia, kurią Lietuvos sportininkams pavyko iškovoti Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Olimpinėmis čempionėmis tapo pastaruoju metu įspūdingą formą demonstruojanti rumunių Simona Radis ir Ancuta Bodnar pora (6:41.03).

Jos jau antrą sezoną lenktyniauja nepalikdamos savo priešininkėms vilčių ir savo pranašumą įrodė ir Tokijuje.

Sidabrą iškovojo Naujosios Zelandijos atstovės Brooke Donoghue ir Hannah Osborne (6:44.82), o bronzos – Nyderlandų dvivietė Roos de Jong ir Lisa Scheenaard (6:45.73).

Nuo bronzos lietuves skyrė 1.71 sek.

„Liūdesys. Atrodo ir buvome pasiruošę, ir tikėjome, jog turime šansų ir galime laimėti medalį, bet galiausiai pritrūko... Ketvirtoji vieta tikrai nemaloni. Kažko gal nepadarėme... Iš kito pusės ši pozicija kol kas yra aukščiausia, ką Lietuvai čia pavyko iškovoti. Žinant, kokių problemų buvo beveik prieš metus, tai šis pasiekimas yra tarsi stebuklas“, – po finišo sumišusiais jausmais kalbėjo sunkią nugaros traumą išgyvenusi M.Valčiukaitė.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Mildos Valčiukaitės ir Donatos Karalienės irklavimas finale
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Mildos Valčiukaitės ir Donatos Karalienės irklavimas finale

Jai per pastaruosius metus teko iškentėti tikrus amerikietiškus kalnelius. Porininkė Ieva Adomavičiūtė iškrito iš olimpinių žaidynių dėl antidopingo taisyklių pažeidimo, o D.Karalienė į irklavimą sugrįžo tik prieš pusmetį.

„Prieš metus net nežinojau, ar vaikščiosiu, tad apie tokį rezultatą, koks yra čia, net nesvajojau. Kita vertus, šiek tiek gaila...“, – neslėpė M.Valčiukaitė.

D.Karalienė padėkojo Lietuvos žmonėms už tikėjimą ir palaikymą.

„Noriu padėkoti tiems, kurie mus palaikė ir tikėjosi, kėlėsi naktį, žiūrėjo transliacijas, laikė sukryžiuotus pirštus ir sugniaužtus kumščius. Tas žmonių palaikymas mums yra labai svarbus. Tiesiog, ačiū visai Lietuvai“, – dėkojo irkluotoja.

Per nepriklausomos šalies istoriją tapti prizininku daugiau nei vienose olimpinėse žaidynėse yra pavykę tik Andrejui Zadneprovskiui, Austrai Skujytei, Virgilijui Aleknai ir keliems krepšininkams.

Sauliui Ritteriui ir Aurimui Adomavičiui nepavyko rimčiau pasipriešinti varžovams vyrų porinių dviviečių B finale. Nuo pat pirmųjų metrų atsilikę lietuviai į priekį praleido visas 5 įgulas bei užėmė 6-ą vietą (6:20.87).

Bendroje įskaitoje S.Ritteris ir A.Adomavičius užėmė dvyliktą vietą.

„Buvome nusiteikę sukovoti maksimaliai. Atiduoti visas savo jėgas, tą ir padarėme. Rezultatas yra koks yra. Dabar svarbiausia iš šio pralaimėjimo pasiimti viską, ką galime geriausia. Reikia pripažinti, kad varžovai buvo stipresni, bet mes atidavėme visas jėgas“, – po finišo kalbėjo S.Ritteris.

Jis trečiose olimpinėse žaidynėse irklavo su trečiu skirtingu partneriu. Visgi Mindaugą Griškonį po Rio žaidynių į A.Adomavičių iškeitęs sportininkas savo kolegai priekaištų neturėjo.

„Jokiais būdais negalima teigti, kad partnerio keitimas atspindėjo rezultatą. Aurimas yra puikus ir labai pajėgus irkluotojas. Penki metai yra nemažas laiko tarpas. Bet reikia pripažinti, kad pasirodėme taip, kaip buvome pasiruošę“, – kalbėjo S.Ritteris.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Saulius Ritteris ir Aurimas Adomavičius
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Saulius Ritteris ir Aurimas Adomavičius

Dominykas Jančionis, Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys ir Armandas Kelmelis vyrų porinių keturviečių B finale distanciją įveikė per 05:51.64 ir finišo liniją kirto ketvirti.

Galutinėje olimpinėje rikiuotėje Lietuvos ketvertas užėmė 10 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas