Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „repeticiją“ pasileidęs D.Rapšys Tokijo kryptimi žiūri atsargiai: „Dabar tikrai neprisišnekėsiu“

Danas Rapšys kartu su dar 11 Lietuvos plaukikų apniukusią ketvirtadienio popietę išvyko į Europos čempionatą Budapešte. Geriausias mūsų šalies plaukikas šias varžybas vadina generaline repeticija prieš Tokijo olimpines žaidynes, tačiau Japonijos kryptimi dar žiūri atsargiai.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Kadangi praeitais metais buvo atšauktos olimpinės žaidynės, buvo nežinia iki šių metų pradžios, – pripažino D.Rapšys. – Po to, kai viskas stojo į savo vėžes, kai pamatėm, kad bus ir Europos čempionatas, viskas klostėsi gerai. Tik yra tokia nežinomybė. Tas čempionatas bus rimčiausias per beveik pusantrų metų. Yra nežinomybė, kaip čia seksis ir kaip čia plauksis.“

Plaukikas tikina, kad Senojo žemyno pirmenybėse jis jėgas išbandys su pagrindiniais savo varžovais.

„Kaip matėm, po visų karantinų visi gerai plaukia. Tikriausiai labai karantinavosi ir sėdėjo namie“, – šypsojosi D.Rapšys.

Panevėžietis savo formą prieš Europos čempionatą vertina gerai, tačiau atsargiai.

„Kai nėra svarbių startų ir varžybų, nelabai gali savęs pažinti. Šitas čempionatas bus vėl bandymas save atrasti iš naujo. Gal matysime, ką reikia pakeisti iki Tokijo“, – svarstė plaukikas.

Sportininkai Budapešte gyvens „burbule“. Vos atvykę, visi jie turės parą karantinuotis, todėl iš pasiruošimo iškris viena treniruotė.

Kaip matėm, po visų karantinų visi gerai plaukia. Tikriausiai labai karantinavosi ir sėdėjo namie

„Tada per likusias iki varžybų dienas galėsime tik kartą per dieną treniruotis, bus surašyti grafikai, turėsime po keletą valandų per dieną. Atrodo, toks rimtas čempionatas ir tiek mažai tų treniruočių. Niekad nesame to bandę, tai bus įdomu, kaip seksis“, – kalbėjo D.Rapšys.

Praėjusių metų lapkritį Lietuvos plaukikas dar dalyvavo ISL varžybose, vėliau – Klaipėdoje vykusiame Lietuvos žiemos čempionate, buvo išvykęs į varžybas Prancūzijoje, bet aukščiausio lygio kovų jau yra kaip reikiant išsiilgęs.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Danas Rapšys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Danas Rapšys

„Pagrindinė problema ta, kad, kai būna tokios nerimtos varžybos, labai prarandi varžymosi dvasią. Atrodo, kad trūksta varžybinio jaudulio, kad ateitum ir turėtum padaryti maksimaliai viską, ką gali. Tose varžybose būni labiau atsipalaidavęs, nelabai gali ir savo laiko geriausio pasižiūrėti. Dabar tikrai norisi, kad užeitų tas jaudulys, adrenalinas ir pajusti vėl, ką reiškia startuoti Europos čempionate“, – atviravo D.Rapšys.

Vis tik nei apie medalius, nei apie vietas plaukikas tikina negalvojantis, nes nežino nei savo, nei varžovų pajėgumo.

Iš pradžių buvo nurodyta, kad D.Rapšys varžysis 200 ir 400 metrų rungtyse laisvuoju stiliumi, plauks peteliške 100 metrų ir dalyvaus estafetėse, bet planai gali keistis ir peteliškė veikiausiai bus išbraukta iš panevėžiečio kalendoriaus.

Nors Europos čempionatas bus kaip generalinė repeticija prieš Tokijo olimpines žaidynes, D.Rapšys atsargiai žiūri į vasarą laukiantį didžiausią sporto renginį.

„Scanpix“ nuotr./Japonai protestuoja prieš Tokijo olimpinių žaidynių organizavimą
„Scanpix“ nuotr./Japonai protestuoja prieš Tokijo olimpinių žaidynių organizavimą

Neseniai dėl COVID-19 susirgimų augimo buvo atidėtas Tarptautinio olimpinio komiteto vadovo Thomaso Bacho vizitas į Japoniją, patys japonai reiškia nepasitenkinimą, apklausose reiškia norą atšaukti žaidynes, vyksta protestai.

„Atsimenu, kai manęs praėjusiais metais to užklausė: ką manau apie Tokijo žaidynių atidėjimą? Tada sakiau: „Baikit juokus, tikrai neįmanomas toks variantas, kad tokio dydžio renginys būtų atšauktas.“ Po to pažiūriu tą savo interviu, kai jau sėdžiu namie, tai juokinga... Dabar jau tikrai neprisišnekėsiu, nes nežinau, kas gali būti. Atrodo, kad du mėnesiai likę, jau gal neįmanoma, bet na visko būna. Ta liga tokia yra, kad neaišku, kaip viskas pasikeis per tuos du mėnesius“, – svarstė geriausias Lietuvos plaukikas.

Be D.Rapšio Europos čempionate dar startuos normatyvus įvykdę Andrius Šidlauskas (50, 100 ir 200 m krūtine), Giedrius Titenis (50, 100 ir 200 m krūtine), Simonas Bilis (50 ir 100 m l. stiliumi) ir Ugnė Mažutaitytė (50, 100 ir 200 m nugara).

Prie jų taip pat prisijungs Trenerių tarybos pasiūlyti plaukikai: Kotryna Teterevkova (50, 100 ir 200 m krūtine), Deividas Margevičius (50, 100 ir 200 m peteliške), Jokūbas Keblys (50 ir 100 m l. stiliumi), Tomas Navikonis (100 ir 200 m l. stiliumi), Aleksas Savickas (100 ir 200 m krūtine) ir Daniil Pancerevas (100 ir 200 m l. stiliumi, 100 m peteliške).

Čempionate lietuviai taip pat planuoja dalyvauti ir trijose komandinėse estafetėse – 4 x 100 m l. stiliumi (vyrai), 4 x 100 m kompl. b. (vyrai) ir 4 x 100 m kompl. b. (mišri).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento