Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 10 /23:12

Į Lietuvą sugrįžusi Rūta Meilutytė: „Jaudulys nebuvo pagrindinė mano bėda“

Iš pasaulio plaukimo čempionato, kuris sekmadienį baigėsi Rusijos mieste Kazanėje, sugrįžo Lietuvos plaukikai. Tarp jų – ir Rūta Meilutytė, vienintelė mūsų šalies plaukikė, čempionate pasipuošusi medaliu.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiek tiek nusivylimo žinoma yra, bet stengiausi iš šio čempionato ir šios patirties pasiimti maksimaliai daug. Žinoma, šiek tiek daugiau galėjau, tikslai buvo aukštesni. Kartelę buvau užsikėlusi gana aukštai. Manau, kad viską darėme gerai, tačiau banguotą pasirodymą sunku paaiškinti.

Žinoma, kad nemažai pasimokysiu, tačiau negaliu pasakyti, kad suklydau kažkokioje konkrečioje vietoje. Reikės gerai susidėlioti pasirengimą kitiems metams – treniruotės, poilsis, mityba. Dabar reikia žiūrėti į ateitį ir rengtis naujam sezonui“, – Vilniaus oro uoste kalbėjo R.Meilutytė.

R.Meilutytė: Žinoma, šiek tiek daugiau galėjau, tikslai buvo aukštesni. Kartelę buvau užsikėlusi gana aukštai.

Paklausta nuomonės apie pagrindinę savo konkurentę iš Juliją Jefimovą, R.Meilutytė teigė, kad jos nuomonė apie rusę nepasikeitė ir pridūrė, kad „Ji yra labai stipri varžovė“.

Čempionato Kazanėje metu Lietuvos plaukimo žvaigždė užsienio žiniasklaidai teigė, kad J.Jefimova niekada nebus tokia pati varžovė, mat susitepė dopingu.

R.Meilutytė taip pat sakė, kad Kazanėje jai koją kišo ne kažkoks konkretus faktorius ir jaudulys nebuvo pagrindinis: „Manau, kad jaudintis nėra blogai. Žinoma, jo neturi būti per daug, tačiau tai nebuvo didžiausias stabdis.“

Tuo tarpu netoli pasaulio rekordo 200 metrų krūtine finale buvęs, tačiau galiausiai be medalio likęs Giedrius Titenis teigė, kad jam tiesiog pritrūko patirties šioje distancijoje.

Ž.Ovsiukas: Maždaug 70 valstybių sportininkai dalyvavo pusfinaliuose, tad lygis kyla, konkuruoti tampa tik sunkiau, reikia mums daug pastangų, kad galėtume konkuruoti.

„Reikia dirbti. Neapskaičiavau tempo, buvo ne rezultatas blogas, o grybšniai, jų buvo per daug. Gal 200 metrų rungčiai pritrūko treniruočių, nes šią rungtį truputį buvau apleidęs. Pernai planavome paskutinį kartą plaukti du šimtus, tačiau situacija pasikeitė. Su treneriu planuojame Rio de Žaniero olimpinėse -žaidynėse dalyvauti ir 100, ir 200 metrų rungtyse“, – pasakojo G.Titenis.

Vyriausiasis rinktinės treneris Žilvinas Ovsiukas teigė, kad svajonė apie aštuonis Lietuvos plaukikus Rio olimpinėse žaidynėse liko gyva. Treneris taip pat gyrė čempionato Rusijoje organizatorius ir teigė, kad pasaulio plaukimo padangėje konkurencija kasmet tik auga.

„Lyderiai nėra vien JAV sportininkai, bet ir australai, ne vienos Europos šalies plaukikai. Maždaug 70 valstybių sportininkai dalyvavo pusfinaliuose, tad lygis kyla, konkuruoti tampa tik sunkiau, reikia mums daug pastangų, kad galėtume konkuruoti“, – sakė Ž.Ovsiukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai