Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 25 /20:29

Iš Rio žaidynių pašalinta Julija Jefimova nepasiduos – teiks apeliaciją

Rusijos olimpinio komiteto vadovas Aleksandras Žukovas paskelbė, kad Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse Julija Jefimova nedalyvaus. Paskutinė plaukikės viltis buvo Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) rankose, tačiau ši J.Jefimovos neišgelbėjo. Ji ir dar šeši Rusijos plaukikai nedalyvaus žaidynėse.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / Asmeninio archyvo nuotr.

FINA paskelbė, kad sutinka su TOK pritaikytomis sankcijomis ir jokių išimčių nebus.

Iš viso septyni Rusijos plaukikai negalės dalyvauti olimpinėse žaidynėse – Julija Jefimova, Michailas Dovgaliukas, Natalija Lovcova, Anastasija Krapivina, Nikita Lobincevas, Vladimiras Morozovas ir Darja Ustinova.

„Sport Express“ citavo A.Žukovą, kuris buvo nepatenkintas Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sprendimu: „Žiniasklaidoje jau mačiau atgarsių. Atletai nepatenkinti, kad baudžiami tik dopingą vartoję rusai, o ne visų šalių sportininkai. Tai pažeidžia lygybės principą.“​

Griežtesnė buvo Rusijos antidopingo organizacijos vadovė Anna Anceliovič, kuri patikino, kad Rio varžysis tik švarūs Rusijos atstovai: „Mums gėda dėl atskleisto tyrimo išvadų. Mes darome viską, kad nubaustume tuos, kurie buvo į tai įsitraukę. Galiu patikinti, kad Rio dalyvaus tik švarūs sportininkai.“

J.Jefimova po šio sprendimo ruošiasi skųstis Sporto arbitražo teismui (CAS). Tai pranešė jos agentas Andrejus Mitkovas.

Rusės atstovai tikina, kad negali būti pažeista olimpinė chartija – sportininkas negali būti baudžiamas antrą kartą už tą patį nusižengimą.

Sekmadienį TOK nusprendė leisti Rusijos sportininkams dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Raudona šviesa uždegta tik tiems atletams, kurie anksčiau jau buvo įkliuvę dėl dopingo vartojimo.

J.Jefimovos istorijoje tokių įrašų net du, tačiau galutinį sprendimą dėl rusės dalyvavimo olimpiadoje pirmadienio antroje pusėje turėtų pasakyti FINA.

Kartą FINA J.Jefimovai jau priėmė palankų sprendimą.

Dopingo kontrolierių rūstybę J.Jefimova užsitraukė, kai jos organizme buvo aptikta nuo sausio 1-os dienos uždrausto preparato mildronato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas