Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įšokti į olimpiados traukinį Lietuvos ketveriukei nesutrukdė net plyšusios Mindaugo Sadausko kelnės

Lietuvos vyrų plaukimo rinktinei pavyko įvykdyti šalies plaukimo federacijos iškeltą uždavinį ir iškovoti kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Kazanėje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate Dano Rapšio, Giedriaus Titenio, Tado Duškino ir Mindaugo Sadausko ketvertukas užėmė 12-ąją vietą.
Giedrius Titenis, Mindaugas Sadauskas, Žilvinas Ovsiukas, Danas Rapšys ir Tadas Duškinas
Lietuvos estafetės komanda ir treneris Žilvinas Ovsiukas. / „Facebook“ nuotr.

Paskutinę varžybų dieną lietuviai startavo estafetėje 4 po 100 m kombinuotu stiliumi. Antrajame plaukime dalyvavęs Lietuvos ketvertukas nusileido tik pasaulio plaukimo elitui priklausantiems Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos plaukikams.

Lietuviai užfiksavo naują Lietuvos rekordą (3:35,30), tačiau nedaug trūko, kad olimpinės durys būtų užtrenktos prieš pat mūsiškių nosis.

Prieš paskutinį plaukimą lietuviai bendroje įskaitoje buvo septinti, o geresnius rezultatus užfiksavo dar šešių komandų plaukikai. Visgi, skelbiant galutinius rezultatus, paaiškėjo, kad teisėjai diskvalifikavo Vengrijos komandą ir paskutinis laimingas dvyliktas kelialapis buvo įteiktas lietuviams.

„Pagrindinis tikslas ir buvo patekti į dvyliktuką. Tai buvo svarbiausia“, – po finišo sakė pirmasis nugara plaukęs D.Rapšys.

Kartu su mūsiškiais Rio de Žaneire jau tikrai startuos Jungtinių Valstijų, Australijos, Prancūzijos, Japonijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Rusijos, Italijos, Brazilijos ir Kinijos ketvertukai.

Paskutinis estafetėje iš mūsiškių laisvu stiliumi plaukęs M.Sadauskas neslėpė, kad prieš startą jautėsi įtampa, kadangi visi puikiai suprato, kad per šias nepilnas keturias minutes sprendžiasi olimpinio kelialapio likimas. „Komandos draugai praplaukė labai gerai, o savo plaukimą vertinti dar sunku. Reiks pažiūrėti į laiką“, – po finišo kalbėjo M.Sadauskas.

Sportininkas prisipažino, kad jį šiek tiek išbalansavo tai, jog prieš pat startą plyšo plaukimo kelnaitės. „Šiek tiek išmušė iš vėžių, bet ką padarysi“, – šypsojosi Jono Ruddo auklėtinis.

„Facebook“ nuotr./Mindaugas Sadauskas
„Facebook“ nuotr./Mindaugas Sadauskas

Iš viso Brazilijoje plauks 16 rinktinių – 12 kelialapių išdalinta Kazanėje, dar keturi bus skirti pagal geriausius per pastaruosius dvejus metus užfiksuotus rezultatus.

„Tikimės įšokti į laimingųjų traukinį jau šią vasarą. Jei pavyktų, Rio olimpiadoje turėtume iš karto šešis plaukikus (4 estafetės dalyviai ir 2 atsarginiai komandos nariai). Manau, jog mūsų šansai įgyvendinti šį tikslą yra realūs, kadangi praėjusiame pasaulio čempionate užėmėme 13 vietą, Europos pirmenybėse likome septinti. Per metus vyrai patobulėjo, tad tikimės patekti į dvyliktuką“, – prieš išvykdamas į Kazanėje vykstantį pasaulio čempionatą 15min.lt kalbėjo Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis.

Iš viso atrankoje startavo 29 šalių komandos (dvi diskvalifikuotos), o į finalą iškopė 8 greičiausios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai