Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnas Ruddas mato ir teigiamą Julijos Jefimovos ankstyvo sugrįžimo pusę: „Be jos nuobodu“

Geriausios Lietuvos plaukikės Rūtos Meilutytė treneris Johnas Ruddas teigė, kad be rusės Julijos Jefimovos plaukimo krūtine rungtyje pernai buvo nuobodu. Vis dėlto, britas puikiai supranta, kad net ir atlikdama 16 mėnesių diskvalifikacijos bausmę Rusijos plaukikė treniravosi, tai puikiai matyti iš jos sugrįžimo ir puikių rezultatų. Nors R.Mielutytė treneris yra sakęs, kad J.Jefimovos neturėjo būti Kazanėje, tačiau jis mato ir teigiamą ankstyvo rusės grįžimo pusę.
Jonathanas Ruddas
Jonathanas Ruddas
Temos: 1 Julija Jefimova

„Žinote, aš esu patenkintas, kad ji grįžo. Praėję metai buvo labai nuobodūs. Kai Europoje nesivaržo J.Jefimova, plaukimas krūtine yra gana vienpusiškas. Taigi, iš daugelio pusių stiprios varžovės sugrįžimas yra geras dalykas“, – portalas „Yahoo“ cituoja Johną Ruddą.

2014 metais už draudžiamo preparato DHEA vartojimą JAV besitreniruojanti rusė buvo 16-ai mėnesių pašalinta iš sporto. Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) patikėjo sportininkės pasiteisinimu, kad dėl silpnos anglų kalbos ji nesuprato, kad jo naudojamame preparate buvo DHEA. Vis dėlto, daugelis sporto apžvalgininkų mano, kad už tokio sprendimu kyšo rusų ausys ir gal pinigai.

Kazanėje dirbančiam 15min.lt žurnalistui J.Ruddas apie šią situciją kalbėjo kiek kitaip: „Šiame čempionate daroma viskas, kad šeimininkų sportininkai pasirodytų kuo geriau. Net diskvalifikacijos yra sumažinamos specialiai tam, kad jie galėtų varžytis su kitais. Turime išties unikalią situaciją, kai sportininkui specialiai skiriama kur kas trumpesnė bausmė ir leidžiama reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje. Nemanau, kad tai teisinga.“

Rio de Žaneire viskas bus kitaip, visų pirma, ten nebus tokios minios savų sirgalių. Jie tikrai sukuria didelį spaudimą, kai tu esi tas varžovas, kuris gali atimti medalį iš vietinio didvyrio.

Visą R.Meilutytės trenerio J.Ruddo interviu su 15min.lt žurnalistu Mariumi Bagdonu skaitykite penktadienį.

Tuo tarpu „Yahoo“ žurnalistams J.Ruddas teigė, kad kitais metais situacija bus kita. Rio de Žaneire nebus tiek daug rusų, nebus namų arenos, tad ir spaudimas R.Meilutytei bus mažesnis.

„Rio de Žaneire viskas bus kitaip, visų pirma, ten nebus tokios minios savų sirgalių. Jie tikrai sukuria didelį spaudimą, kai tu esi tas varžovas, kuris gali atimti medalį iš vietinio didvyrio. Sportininko, kuris grįžta reabilituotis po klaidos“, – kalbėjo J.Ruddas.

R.Meilutytė treneris sulaukė klausimo ir apie dažnus pasvarstymus, ar dopingo nevartoja jo auklėtinė.

„Žinote, po Londono olimpinių žaidynių buvo žmonių, kurie klausė, ar Ye Shiwen (Kinė, Londone laimėjusi 400 metrų plaukimą kompleksiniu būdu – red. past.) yra švari? Ar Rūta Meilutytė – švari? Žmonės kartais labai skuba daryti išvadas. Kaip matome, jos švarios“, – sakė J.Ruddas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas