Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julijai Jefimovai – žalia šviesa: rusei leista dalyvauti Rio olimpinėse žaidynėse

Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) nusilenkė Rusijai ir stipriausiai šios šalies plaukikei Julijai Jefimovai įjungė žalią šviesą. Tai reiškia, kad rusei buvo panaikinti visi kaltinimai dopingo vartojimu ir ji galės dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.
Julija Jefimova ir Rūta Meilutytė
Julija Jefimova ir Rūta Meilutytė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad keturiskart pasaulio čempionė prie savo šalies plaukimo rinktinės stovyklos prisijungs rugpjūčio 1-2 dienomis.

„Gavome oficialų FINA patvirtinimą, kad visi kaltinimai atmetami. Jai negresia jokios sankcijos“, – konstatavo sportininkės teisininkas Artiomas Patsevas. ​

„Mes laukėme tokio FINA sprendimo ir džiaugiamės už Juliją“, – džiugią žinią sutiko Rusijos rinktinės treneris Sergejus Kolmogorovas.

Dopingo kontrolierių rūstybę rusė užsitraukė, kai jos organizme buvo aptikta nuo sausio 1-os dienos uždrausto preparato mildronato.

Sportininkei grėsė diskvalifikacija iki gyvos galvos, nes dopingo pėdsakų jos organizme randama ne pirmą kartą. 2013 metų spalio mėnesį jos organizme aptiktas dehidroepiandrosteronas (DHEA), dėl kurio ji buvo diskvalifikuota 16 mėnesių.

Tačiau išsigelbėjimo šiaudu tapo pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) sprendimas suteikti įkliuvusiems sportininkams lengvatų. WADA nusprendė, kad iki 2016 metų kovo 1 dienos įkliuvę atletai, kurių mėginyje rasta mažiau nei 1 mikrogramas mildronato, nebus baudžiami.

Šios normos plaukikė neviršijo, tad J.Jefimovai buvo uždegta žalia šviesa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas