Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketverių olimpinių žaidynių dalyvis dės tašką? „Linkstu link to, kad atėjo laikas“

Ketveriose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs, Tokijuje praėjusią vasarą Lietuvos vėliavą nešęs Giedrius Titenis pastaruoju metu koncentruojasi ne į plaukimą, o į treniravimą. Ir panašu, jog užvers spalvingą ir medaliais nusagstytą plaukiko karjeros knygą.
Giedrius Titenis
Giedrius Titenis / Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr.

Po Tokijo olimpinių žaidynių, kuriose 100 metrų krūtine rungtyje užėmė 36-ąją vietą, G.Titenis nusprendė sukti į treniravimą.

„Kol kas darbai paprasti – renkamos grupės. Treniruoju vaikus, bandau ugdyti jaunąją kartą“, – 15min pasakojo plaukikas.

Jis pripažįsta, kad jaučia didžiulį malonumą dalindamas nurodymus ir mažiesiems, dar tik pradedantiems, ir suaugusiesiems. Ir mano atradęs vietą, kurioje jaučiasi lyg namuose.

Jaunajam talentui atrasti laiko dar daug nebuvo, bet vaikai klauso naujojo mokytojo noriai ir tobulėja.

„Aš visada tikėjausi, kad man patiks ir kad mėgausiuosi trenerio darbu baigęs karjerą. Dabar tuo įsitikinau 100 procentų. Man viskas labai patinka, gal norėtųsi ir aukštesnio meistriškumo sportininkus patreniruoti, bet reikia laiko, reikia ir man pačiam įsidirbti“, – aiškino G.Titenis.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Giedrius Titenis
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Giedrius Titenis

Paklaustas, kiek laiko „įsidirbimui“ prireiks, anykštėnas svarstė, jog riba gali būti keleri metai ar net daugiau.

Ir nors „Impuls“ baseine vienas tituluočiausių Lietuvos plaukikų jaučia malonumą mokydamas jaunąją kartą, galutinio taško ilgoje karjeroje jis dėti dar nesiryžta.

Linkstu link to, kad atėjo laikas

„Dar truputį laukiu. Noriu iki galo viską susidėlioti. Dabar Naujieji artėja, po jų rimtai apsvarstysiu šitą dalyką“, – šyptelėjo ketverių olimpinių žaidynių dalyvis.

Vis dėlto jis jaučia, kur viskas krypsta.

„Link trenerio darbo. Linkstu link to, kad atėjo laikas“, – 15min pripažino G.Titenis.

Vis dėlto noras plaukti yra ir kartais vis apie save primena. 20 metų aktyviai sportavusiam atletui norisi varžytis ir treniruotis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrius Titenis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrius Titenis

„Bet nebežinau, ar kūnas dar nori. Noro yra, bet kūnas kartais pasako, kad jau užtenka“, – atsiduso G.Titenis.

Ir nors taškas karjeroje dar nepadėtas, mintys apie tai sėja abejonę, o gal ir baimę vieninteliam Lietuvos plaukikui, keturiskart dalyvavusiam olimpinėje sporto šventėje.

Kitos olimpinės žaidynės nėra toli. Yra galvoje dar minčių

„Žinoma, yra baimė. Naujas gyvenimo etapas prasideda vis dėlto, – pripažino G.Titenis. – Ilgai buvau vienam gyvenimo etape, dabar viskas keičiasi, tai yra šiek tiek jaudulio. Negaliu įvardinti, ko bijau, dėl ko jaudinuosi: ar seksis? Kaip seksis? Ar gerai priėmiau sprendimą? Gal dar reikėjo pabūti? Kitos olimpinės žaidynės nėra toli. Yra galvoje dar minčių.“

32-ejų plaukikas kartais pats šoka į vandenį – be konkrečios programos ir savo malonumui, kad nepamirštų vandens pojūčio. Bronzą 2009-ųjų pasaulio čempionate, plaukdamas 200 metrų krūtine nuskynęs, 2014-ųjų Europos čempionate trumpajame baseine tris medalius ant kaklo užsikabinęs plaukikas į baseiną neria ir tam, kad pagalvotų apie auklėtiniams skiriamus pratimus.

„Jei matau, kad vaikas ar suaugęs kažkokio pratimo nesupranta iki galo. Gal ne taip kartais paaiškinu. Tada pats pasibandau, pasiaiškinu, kodėl jiems nepavyksta“, – 15min pasakojo G.Titenis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Giedrius Titenis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Giedrius Titenis

Giedriaus karjeroje greitu metu gali būti padėtas taškas, o kita Lietuvos plaukimo žvaigždė po truputį grįžta į vandenį – tai Rūta Meilutytė, netikėtai dalyvavusi Lietuvos čempionate ir jame neturėjusi sau lygių.

„Auksinė žuvelė“ skynė aukso medalius, o 50 metrų krūtine distancijoje skriejo taip, kad būtų tapusi ir tuo pačiu metu vykusio pasaulio čempionato laimėtoja.

Algirdo Kubaičio / 15min nuotr./Rūta Meilutytė
Algirdo Kubaičio / 15min nuotr./Rūta Meilutytė

„Labai nenustebino, – paklaustas apie Rūtos sugrįžimą kalbėjo G.Titenis. – Visada tikėjausi, kad ji gali grįžti. Ar po trejų, ar po šešerių metų. Ji supertalentinga sportininkė, geras žmogus. Jei atras savyje noro, ji bet kada grįš.“

„Ji visada turėjo idealias sprinterės savybes: buvo stipri, aukštai šoko, turėjo gerą reakciją. Tai ir parodė jos plaukimai – sprintas sekėsi puikiai. 100 metrų jau buvo sunkiau, toliau nuo jos asmeninio rezultato, bet rezultatas buvo puikus“, – pažymėjo G.Titenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas