Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kotrynos Teterevkovos pastangos ir maldos padėjo: „Finale noriu dar geriau“

Lietuvos plaukikai turės dėl ko sirgti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Kotryna Teterevkova 200 m krūtine rungtyje prasiskynė kelią į finalą, o jame tikisi plaukti dar grečiau.

Kotryna Teterevkova pratęsė savo pasirodymą Paryžiuje.

22 metų vilnietė vėlyvą trečiadienio vakarą šoko į „Paris La Defense Arena“ baseiną 200 m krūtine pusfinalyje ir puikiai pasirodė per pirmąjį pusfinalio plaukimą.

Jame ji buvo ketvirta, įveikusi distanciją per 2 min. 23,42 sek., o bendroje įskaitoje šis rezultatas lėmė septintą poziciją ir į finalą atvertus vartus.

„Kai pamačiau, kad atplaukiau ketvirta, galvojau: per plauką, – abejonėmis pasidalino K.Teterevkova. – Bet meldžiausi, kad tik patekčiau į aštuntuką.“

„Scanpix“ nuotr./Kotryna Teterevkova
„Scanpix“ nuotr./Kotryna Teterevkova

Finalas vyks ketvirtadienį vakare, kai Lietuvos plaukikė tikisi plaukti dar greičiau.

„Aišku, visada siekiu pasigerinti asmeninį rezultatą. Tačiau šiame baseine greitai nesiplaukia, tai norisi geresnės vietos, – sakė K.Teterevkova. – Pusfinalyje galvojau, kad daugiau pagerinsiu rytinį rezultatą, bet užteko, kad patekčiau į finalą, o ten norėčiau dar geriau.“

Atrankos varžybose ji buvo dešimta, bet jai pavyko sekunde pagerinti rytinį rezultatą, sėkmingai išdėsčius jėgas.

Pusfinalyje po pirmos 50 m atkarpos ji laikėsi šešta, įpusėjus distancijai pakilo į penktąją vietą, o likusią dalį techniškais grybšniais yrėsi ketvirta.

„Scanpix“ nuotr./Kotryna Teterevkova
„Scanpix“ nuotr./Kotryna Teterevkova

K.Teterevkova teigė, jog stengėsi nekartoti 100 m rungties klaidos, kai pusfinalyje pradėjo per greitai ir sėdo antrojoje dalyje.

„Jaučiausi užtikrintai. Jei per pirmą 100 metrų užsimaudyčiau, būtų sunku pasivyti. Šįkart greičiau finišavau, bet dar galėčiau patobulinti paskutinius 50 metrų“, – kalbėjo plaukikė.

Trečiadienį vakare tribūnose ji sulaukė kitų Lietuvos plaukikų palaikymo – kaip ir žadėjo po paskutinio plaukimo estafetėje vyrai, jie atvyko palaikyti saviškės.

„Svarbu, kad visi atvažiavo ir visi žiūrėjo. Džiugu, kad rado laiko atvažiuoti ir pasižiūrėti“, – buvo patenkinta Kotryna.

Ji tapo antrąja lietuve po Dano Rapšio, patekusia į Paryžiaus žaidynių plaukimo finalą.

Vilniuje plaukimą lankiusi, o paauglystės metais baseinų sausrą, kai sostinėje neveikė nė vienas baseinas, o treniruotis teko važiuoti į aplinkinius miestelius, iškentusi K.Teterevkova prieš trejus metus debiutavo olimpinėse žaidynėse.

Tada trenerio Michailo Romanovskio auklėtinė tik paskutiniu momentu įšoko į Tokijo žaidynes, kur apšilo kojas elitinėse varžybose.

Nuo tada jos statusas augo, kaip ir rezultatai. 2022 metais ji nuraškė Europos čempionato bronzą Romoje 200 m krūtine distancijoje, o pernai pagerino asmeninį ir Lietuvos rekordą (2 min. 22,86 sek.).

Pastaruosius metus Indianoje su amerikiečiais, tarp jų garsiąja Lilly King, besitreniravusi Lietuvos plaukikė daug pakeitė savo karjeroje, o šiemet vasarį užėmė ketvirtą vietą pasaulio čempionate Dohoje plaukdama 100 m krūtine.

Paryžiuje ji liko nusivylusi pirmąja rungtimi (100 m krūtine), kur liko 16-a pusfinalyje, bet geriau atrodo dukart ilgesnėje distancijoje.

Pusfinalyje akivaizdžiai greičiausiai plaukė amerikietė Kate Douglas ir Pietų Afrikos atstovė Tatjana Smith, jau laimėjusi 100 m krūtinę auksą, štai kitų plaukikių laikas pernelyg nesiskyrė.

„Scanpix“ nuotr./200 m krūtine pusfinalio rezultatai
„Scanpix“ nuotr./200 m krūtine pusfinalio rezultatai

„Aš neskirstau į favorites. Tiesiog plaukiu savo tempu ir taktika“, – nesidairė K.Teterevkova.

Iki finalo, kuris Lietuvos laiku prasidės 22 val. 11 min. jos laukia įprastas kelias.

„Miegas, maistas, poilsis – viskas kaip visada“, – sakė Kotryna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas