Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos plaukikai grįžta į tarptautines varžybas: laukia startai Pasaulio taurėje

Po vasaros olimpinių žaidynių į treniruotes sugrįžę plaukikai pamažu vėl įsitraukia į tarptautinių varžybų ritmą. Jau šį spalį prasidės naujas Pasaulio plaukimo taurės sezonas, kuriame planuoja dalyvauti ir du Lietuvos atstovai – Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Abiejų Pauliaus Povilionio ir Inos Paipelienės auklėtinių Azijoje iš viso laukia trys Pasaulio taurės etapai.

Preliminariame dalyvių sąraše netrūksta plaukimo pasaulyje puikiai žinomų pavardžių. Čia ketina pasirodyti nemažai olimpinių čempionų ir prizininkų: prancūzas Leonas Marchandas, australė Kaylee McKeown, kinas Pan Zhanle, amerikietė Kate Douglass, italų plaukikai Thomas Cecconas ir Nicolo Martinenghi.

Kaip ir ankstesniais metais, varžybose plaukikams bus skiriami reitingo taškai, kurie priklausys ne tik nuo užimtos vietos finale, bet ir nuo rezultato, kuris bus konvertuojamas į AQUA taškus. Šių metų bendrą varžybų prizinį fondą sudaro beveik 1,2 mln. JAV dolerių.

Sportininkai taip pat turės galimybę laimėti ir papildomų prizų. Kiekvienas, pagerinęs pasaulio rekordą arba iškovojęs „Trigubą karūną“ (laimėjęs tą pačią rungtį visuose trijuose etapuose), gaus 10 tūkst. JAV dolerių premiją.

Šiais metais Pasaulio taurė grįžta į trumpąjį (25 metrų) baseiną, o pirmasis etapas vyks spalio 18–20 dienomis Šanchajuje (Kinija). Po to plaukikai keliaus į Inčoną (Pietų Korėja), o sezoną užbaigs Singapūre.

Pasaulio taurės varžybų grafikas:

  • I etapas: Šanchajus, spalio 18–20 d.
  • II etapas: Inčonas, spalio 24–26 d.
  • III etapas: Singapūras, spalio 31 – lapkričio 2 d.

Šis Pasaulio taurės sezonas bus ne tik puiki proga sportininkams pasitikrinti jėgas prieš didesnius iššūkius, bet ir svarbus pasiruošimo etapas prieš gruodį Budapešte (Vengrija) vyksiantį pasaulio čempionatą trumpame baseine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas