Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos plaukikę įžeidė rinktinės trenerė: „Tai buvo neprofesionalu ir žema“

Pasaulio čempionate dalyvavus Lietuvos plaukikė Ugnė Mažutaitytė pasidalino ją iki širdies gelmių įskaudinusia istorija. Sportininkė viešai papasakojo, kaip ją įžeidė Lietuvos rinktinės plaukimo trenerė Ina Paipalienė.
Ugnė Mažutaitytė
Ugnė Mažutaitytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Plaukimas

I.Paipalienė yra ir Dano Rapšio, pastaruoju metu demonstruojančio puikius rezultatus, trenerė.

Pateikiame netaisytą U.Mažutaitytės įrašą feisbuke:

„Atėjo laikas, kuomet nebegaliu tylėti, ir kaip sportininkė atstovaujanti visas moteris sporto pasaulyje, jaučiu pareigą prabilti viena svarbia tema.

Dieną prieš startą Pasaulio Čempionate, sulaukiau itin žeminančios replikos. Lietuvos Plaukimo Federacijos vyriausioji trenerė Ina Paipelienė priešais mano komandą, draugus bei personalą, garsiai pakomentavo apie mano išvaizdą, pavadindama mano „leškas“ storomis.

Ina Paipelienė priešais mano komandą, draugus bei personalą, garsiai pakomentavo apie mano išvaizdą, pavadindama mano „leškas“ storomis

Tai buvo neprofesionalu ir žema, komentuoti apie mano išvaizdą DIENĄ PRIEŠ mano svarbiausią gyvenimo startą. Apskritai, laidyti bet kokius komentarus apie žmogaus kūną prieš kitus, yra NEPRIIMTINA. Kitą dieną po mano 200 m nugara starto aš sulaukiau trenerės atsiprašymo. Tik po mano plaukimo ji man pasakė, kad savo komentaru nieko blogo man padaryti nenorėjo...

Kuomet žiniasklaida išleido interviu apie šią situaciją, buvau šokiruota, kiek daug gavau žinučių iš merginų, kurioms teko patirti užgauliojimus dėl savo svorio per savo sportinę karjerą bei gyvenimą.

Tad pasakysiu trumpai ir aiškiai: TAI TURI BAIGTIS. Jokia moteris neturėtų tyčiotis iš kitų moterų dėl jų figūros, mes kaip tik turėtume viena kitą palaikyti. Ir jeigu kažkokia konstruktyvi kritika turi būti išreikšta, ji turėtų būti išsakyta diskretiškai bei pozityvioje aplinkoje.

ltuswimming.com nuotr./Ina Paipalienė ir Danas Rapšys
ltuswimming.com nuotr./Ina Paipalienė ir Danas Rapšys

Tad, visoms savo bendražygėms sportininkėms ir visoms, kurios kada nors buvo gėdinamos dėl savo kūno, noriu garsiai ir aiškiai pasakyti: mes esame stiprios ir vertos būti ten, kur esame! Taigi, nebijokime prabilti, nes moterų balsas turi būti išgirstas ir kūno gėdinimo kultūra turi pasibaigti.“

U.Mažutaitytė 200 metrų nugara rungtyje atrankos etapo neįveikė ir į pusfinalį nepateko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas