Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mįslingi žodžiai iš JAV: Rūta Meilutytė paliko trenerį ir plaukimą?

Rūtą Meilutytę pastaruosius metus treniravęs Dave'as Salo teigė, kad Lietuvos plaukikė pasitraukė iš sporto.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Swimswam“ portalo žurnalistas Bradenas Keithas D.Salo pavadino buvusiu Rūtos treneriu.

Cituojami D.Salo žodžiai, kad R.Meilutytė „paliko plaukimą“ po praėjusių metų gruodį vykusių pasaulio pirmenybių Kinijoje ir nesitreniravo.

Apie tai dar kovo mėnesį D.Salo teigė ir 15min. Tuomet treneris sakė, kad R.Meilutytė nusprendė padaryti pertrauką, tačiau kiek laiko ji truks, neaišku. „Šiuo metu Rūta nusprendė pratęsti pertrauką nuo treniruočių, kad galėtų išbandyti kai kurias kitas asmenines kūrybines veiklas“, – 15min kovą sakė JAV plaukimo treneris, pas kurį Los Andžele mūsų šalies plaukimo žvaigždė pradėjo treniruotis 2018 metų pradžioje.

Tuo metu R.Meilutytė tvirtino, kad nesitreniruoja dėl sveikatos problemų, į kurias atsakymų ieškojo drauge su Lietuvos medikais Kaune.

Būtent grįždama iš Kauno į Los Andželą Lietuvos plaukikė trečią kartą per 12 mėnesių prasilenkė su dopingo kontrolieriais – tai laikoma nedovanotina klaida, už kurią gresia diskvalifikacija nuo vienerių iki dvejų metų.

„Niekas iš WADA (Tarptautinės antidopingo agentūros) ar USADA (JAV antidopingo agentūros) nepriėjo prie mūsų per pastaruosius šešis mėnesius, tad aš jau susirūpinau, kodėl mūsų netestuoja“, – pasakojo D.Salo.

Dave'as Salo
Dave'as Salo

„Swimswam“ daro išvadą, kad trys R.Meilutytės praleisti testai galėtų būti ne bandymas išvengti patikrinimo, bet labiau susieję su pertrauka, o gal ir visiška karjeros sporte pabaiga.

Tiesa, Lietuvos plaukimo federacijos vadovas Emilis Vaitkaitis tvirtino, kad R.Meilutytė planavo dalyvauti varžybose gegužę.

22 metų Lietuvos plaukimo žvaigždė, 2012 tapusi olimpine čempione, pastarąjį kartą varžėsi pasaulio pirmenybėse Kinijoje praėjusį gruodį. 25 metrų baseine ji iškovojo sidabrą 50 metrų baseine, bet liko tik 14-a ir neperžengė pusfinalio barjero 100 m krūtine rungtyje.

„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė
„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė

„Rūta kovojo su liga, o paskui turėjo ir tam tikrų nugaros problemų, – apie pasirengimą planetos pirmenybėms tada 15min sakė D.Salo. – Jos pasirengimas nebuvo tokio lygio, kad galėtume tikėtis pozityvių pasirodymų ilgesnėse nei 50 m krūtine rungtyse. Aš sakiau jai mokytis džiaugtis plaukimu, plaukiant be įtampos, kuri atsilieptų jos pasirodymui. Tačiau pirmiausia jai reikia visiškai pasveikti ir atnaujinti treniruotes su mintimi, kad ji būtų geriausia vėl, jei ji nori to pasiekti.“

Praėjusių metų gruodį R.Meilutytė buvo ketvirtą kartą išrinkta geriausia Lietuvos metų sportininke. Tiesa, ji nedalyvavo apdovanojimų ceremonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas