Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji vandenys: Rūta Meilutytė plauks už įžymų Brazilijos klubą

Nuo kovo mėnesio pabaigos Los Andžele besitreniruojanti Rūta Meilutytė 2018 metų sezoną pradės Brazilijoje, „Maria Lenk“ taurės plaukimo varžybose, atstovaudama „Flamengo“ klubui.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors olimpiniai startai Rio de Žaneire 2016 metais nebuvo tie, kuriuos Lietuvos plaukikė norėtų prisiminti, R.Meilutytė ieškojo gerų varžybų naujo sezono pradžiai.

Po dokumentinio filmo „Rūta“ pristatymo vajaus mūsų šalies kino teatruose ir kelių pirmųjų savaičių pratybų Los Andžele pas amerikietį Dave'ą Salo, 21 metų plaukikei išbandymo linkėjo Lietuvos plaukimo federacija.

„Mes norėtume, kad Rūta dalyvautų atrankos varžybose, kaip ir kiti mūsų plaukikai, – sakė Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis apie tai, kad stipriausi šalies plaukikai jau pradėjo fiksuoti rezultatus, kurių prireiks rengiantis šių metų Europos čempionatui Glazge. – Žinoma, galėtume padaryti išimtį, tačiau tuo pačiu pageidaujame, kad ji „atsirinktų“ ne pagal išskirtines sąlygas. Todėl džiugu, kad ji suspėjo užsiregistruoti varžybose Brazilijoje.“

Roko Darulio nuotr./Rūta Meilutytė
Roko Darulio nuotr./Rūta Meilutytė

Varžybose po savaitės R.Meilutytė atstovaus „Flamengo“ klubui.

Daugiau nei šimto metų istoriją skaičiuojantis „Flamengo“ yra garsus visame pasaulyje pirmiausia dėl futbolo ir laimėtos Tarpžemyninės taurės, bet jis taip pat vienija dar kelių sporto šakų komandas: krepšinio, irklavimo, dziudo, tinklinio ir vandensvydžio.

„Flamengo“ plaukimo klubas pasitelkė du svetimšalius – R.Meilutytę ir JAV besitreniruojantį Surinamo plaukiką Renzo Tjoną a Joe, vildamasis, kad legionieriai padės uždirbti daug įskaitinių taškų komandinėse varžybose.

Maria Lenk
Maria Lenk

R.Meilutytė Brazilijoje plauks 50, 100, 200 krūtine ir 50 m laisvuoju stiliumi, o brazilai jau paskaičiavo, kad plaukdama savo pagrindinę rungtį – 100 m krūtine – lietuvė yra plaukusi greičiau už Brazilijos rekordą net 49 kartus.

R.Meilutytė turės progą palenktyniauti varžybose, kurios skirtos pagerbti legendinę Brazilijos plaukikę Maria Lenk.

M.Lenk tapo pirmąja Pietų Amerikos plaukike, patekusia į olimpines žaidynes 1932 metais Los Andžele. Nors dėl II-ojo pasaulinio karo brazilei nepavyko pasiekti savo svajonės – laimėti olimpinį medalį, M.Lenk gyvenimą paskyrė plaukimui ir net įkopusi į devintą dešimtį kasdien nuplaukdavo pusantro kilometro.

M.Lenk mirė 2007 metų balandžio 16 dieną, kai būdama 92-ejų treniravosi „Flamengo“ baseine, kur ją ištiko širdies smūgis.

M.Lenk garbei pavadintame vandens sporto komplekse 2016 metais vyko šuolių į vandenį ir vandensvydžio olimpinės varžybos. Atviras baseinas tuo metu išgarsėjo tuo, kad prieš žaidynes vanduo nusidažė neįprasta žalia spalva, bet jo likimas yra geresnis nei olimpinio „Aquatic stadium“. Toji laikina plaukimo arena, kurioje R.Meilutytė finišavo septinta 100 m krūtine rungties finale, buvo išardyta, jos dalys pritaikytos kitiems dviem statiniams.

„Scanpix“ nuotr./Pažaliavęs baseinas
„Scanpix“ nuotr./Pažaliavęs baseinas

Šįkart varžybos Rio de Žaneire neprilygs įtampa, juolab kad R.Meilutytės svarbiausi reikalai dabar laukia Los Andžele.

Ji yra patenkinta ir laiminga, trenerio metodika jai tinka.

Ten ji šiuo metu dairosi ilgalaikio būsto, tvarkosi gyvenimo JAV dokumentus, nes įprastas leidimas galioja pusmetį, o Rūta planuoja ilgiau plaukti ir treniruotis Pietų Kalifornijos plaukimo baseine.

„Ji yra patenkinta ir laiminga, trenerio metodika jai tinka, – sakė su R.Meilutyte kontaktą palaikantis E.Vaitkaitis. – O kokie bus pirmieji sezono rezultatai, sunku pasakyti. Nežinau, ar Brazilijoje jau ryškės kokios nors tendencijos, ar jai reikės daugiau laiko pasitreniruoti. Bus įdomu pasižiūrėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai