Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nepaisant trukdžio starte privalėjo laimėti medalį: „Šiandien sūnaus gimtadienis“

Prieš dvi savaites pasaulio vicečempionais tapę baidarininkai Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas Europos pirmenybėse sužibo bronza.
Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas
Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas / BKI nuotr.

Olimpinėje 500 metrų rungtyje lietuviai atsitrenkė į starto plūdurą ir suteikė pranašumą varžovams, tačiau privalėjo nepasiduoti.

„Šiandien mano sūnaus gimtadienis. Jam 8 metai. Aleksai, čia tau! Sveikinam!“ – mojuodamas medaliu sušuko A.Olijnikas.

„Tikiuosi jam patiks, nes medalis tikrai gražus“, – pridūrė Europos čempionato prizininkas.

Dvivietė lietuvių baidarė finišavo per 1 min. 32,210 sek. Iki auksą laimėjusių vengrų, kurie patys greičiausi buvo ir pasaulio čempionate, trūko 1,069 sek., o nuo sidabrinių vokiečių atotrūkis – 0,293 sek.

BKI nuotr./Andrejus Olijnikas ir Mindaugas Maldonis finiše
BKI nuotr./Andrejus Olijnikas ir Mindaugas Maldonis finiše

„Labai sunkus ir labai daug valios pareikalavęs finalas. Fiziškai atsigavome greičiau, nei psichologiškai. Išsitaškėm“, – nulipęs nuo prizininkų pakylos kalbėjo M.Maldonis.

„Jeigu priskaičiuotume ir pasaulio čempionatą, tai turėjome net 9 dienas su startais. Susikaupėme maksimaliai. Žinojome, kad galime. Ir žinojome, kad viskas paaiškės tik paskutiniuose metruose. Nepanikavome, nors atsitrenkėme į starto plūdurą – distancija mums dėl to pailgėjo, bet varėme tiesiai į finišą“, – atskleidė A.Olijnikas.

Tiesa, distancijos viduryje atrodė, kad lietuvių baidarė kiek sulėtėjo.

„Dėl to ilgesnio starto turėjome vytis, dirbome, dirbome ir natūralu, kad vienu metu mūsų greitis kiek sulėtėjo. Dar ir irklavome prieš vėją. Bet mes žinojome, kad mūsų stiprybė yra finišas – ypač prieš vėją. Tai ir pavyko parodyti“, – tęsė M.Maldonis.

„Jūs iš šono geriau matote, kurioje vietoje mes yrėmės. Tiesiog dirbame savo ritmu, o nuo 200 metrų žymos mes tiesiog pradedame finišuoti ir tada jau spaudžiame iki dugno“, – papildė A.Olijnikas.

Vos prieš dvi savaites jų pora laimėjo medalį ir planetos pirmenybėse. Kitas tikslas dabar – 2024-ųjų olimpinės žaidynės? „Pagaliau poilsis!“ – choru atsakė baidarininkai.

„Žinoma, dabar daug kas iš mūsų tikėsis. Šis čempionatas mums jau buvo tokia kaip ir generalinė repeticija. Atvykome jau tituluoti ir žiūrėjome, kaip patys su tuo susitvarkysime. Bet, kaip sakiau ir po pasaulio čempionato, irkluoti drauge su Mindaugu yra tikra ramybė“, – teigė A.Olijnikas.

„Grįžę iš pasaulio čempionato Lietuvoje mes net nesitreniravome. Jautėmės, kad jau padarėme daug ir nenorėjome per anksti koncentruotis į darbą. Žinojome, kad atvažiavę čia, į Europos čempionatą, turėsime dar 4 dienas ir susikoncentruosime“, – pokalbį užbaigė tituluoti baidarininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas