Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėta žinia: pasaulio plaukimo čempionatas vis tik įvyks, bet kitur

Prieš kelias savaites Tarptautinė vandens sporto federacija (FINA) dar kartą nukėlė pasaulio plaukimo čempionatą, tačiau šiandien paaiškėjo, kad pajėgiausi planetos plaukikai šiais metais vis tik varžysis tarpusavyje.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr.

Pasaulio čempionatas ilgajame (50 m) baseine turėjo būti surengtas Fukuokos mieste Japonijoje dar 2021-aisiais, bet dėl susikirtimo su Tokijo olimpinėmis žaidynėmis varžybos nukeltos į 2022 m.

Visgi sausį paaiškėjo, kad pasaulio čempionatas Japonijoje šiais metais taip pat neįvyks – jis buvo nukeltas į 2023-uosius.

Bet šiandien iš FINA atskriejo netikėta žinia – pranešama, kad pasaulio čempionatas šiais metais vis tik įvyks, tik jis bus surengtas ne Fukuokoje, o Budapešte (Vengrija).

Varžybos numatytos birželio 18 – liepos 3 dienomis. Ten varžysis ne tik plaukikai, bet ir šuolininkai į vandenį, vandensvydininkai ir sinchroninio plaukimo atstovai.

Įdomu tai, kad FINA neatsisako planų rengti pasaulio čempionatą ir Fukuokoje, o 2024-aisiais planetos pirmenybės vyks Dohoje (Kataras), tad stipriausi pasaulio plaukikai varžysis trejus metus paeiliui.

„Štai tokia reakcija būna, kai atvažiavęs į treniruočių stovyklą sužinai, kad šįmet pasaulio čempionato Fukuokoje nebus , o baigiantis stovyklai ateina žinia, kad pasaulio čempionatas vis dėlto bus – Budapešte. O dar ir nukeltasis čempionatas Japonijoje kitais metais taip pat vyks, – įrašu su reakcija socialiniuose tinkluose pasidalino vienas geriausių Lietuvos plaukikų Danas Rapšys. – Džiaugiuosi, kad galėsiu dalyvauti tokiose tarptautinio aukščiausio lygio varžybose.“

Pastarasis pasaulio plaukimo čempionatas vyko 2019 m. vasarą Kvangdžu mieste Pietų Korėjoje. Budapešte planetos pirmenybės jau buvo surengtos 2017-aisiais, jos ten numatytos ir 2027-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas