Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nusivylęs Danas Rapšys: „Jau taip sunku buvo, kad vos baigiau“

Su medikų pagalba atgaivinęs susuktą kaklą Danas Rapšys kovėsi iš paskutiniųjų dėl patekimo į 200 m laisvuoju stiliumi finalą, bet pasaulio čempionato rungties finiše jo jėgos išseko.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Dariaus Kibikšties/LPF nuotr.

Danas Rapšys liko keturioliktas savo stipriausios rungties pusfinalyje ir atrodė išsunkęs save iki paskutinio raumenų siūlo Budapešto baseine.

„Nežinau, jau taip sunku buvo, kad vos baigiau“, – bandydamas atsikvėpti po finišo sakė D.Rapšys.

Čempionato išvakarėse pabudęs visiškai susuktu sprandu 27 metų plaukikas pastarosiomis dienomis gyveno rinktinės medikų procedūrų kambaryje.

Šeštadienį iki nakties buvo atliekamos kaklo procedūros, o po atrankos varžybų, kuriose D.Rapšys parodė aštuntą rezultatą (1 min. 46,7 sek.), vėl gulėsi ant masažo stalo.

„Supratome, kad kaklui nebepadėsime, reikia daugiau laiko, kad išgytų, tai bandėme atpalaiduoti raumenis. Bet buvo sunku“, – sakė D.Rapšys.

Suprasti akimirksniu

  • 200 m laisvuoju stiliumi pusfinalyje greičiausiai plaukė 17-metis rumunas Davidas Popovici (1 min. 44,40 sek.), 25 metų austras Felixas Auboeckas (1 min. 45,17 sek.) ir 19-metis korėjietis Sunwoo Hwang'as (1 min. 45,46 sek.).
  • D.Rapšiui, kuris su 27 metų prancūzu Jordanu Pohainu buvo vyriausi pusfinalio plaukikai, iki finalo pritrūko 0,76 sek.
  • Lietuvio rekordas šioje rungtyje yra 1 min. 44,38 sek.

Sekmadienį vakare jis lėtai pradėjo distanciją, bet antrojoje dalyje buvo įsiveržęs į lyderių ketvertą ir tikriausiai būtų finišavęs greičiau nei per 1 min. 46,82 sek.

Tačiau … „Gale buvo viskas, jau viskas“, – pakartojo D.Rapšys.

Dariaus Kibirkšties/LPF nuotr./Danas Rapšys
Dariaus Kibirkšties/LPF nuotr./Danas Rapšys

Jis teigė, kad kaklą po truputį atleidžia, bet traumai išgyti reikia daugiau laiko, tad daugiau šiame pasaulio čempionate nebeplauks, nors lietuviai dar planuoja statyti komandas mišrioje ir vyrų estafetėse.

400 m laisvuoju stiliumi asmeninė rungtis D.Rapšiui nuplaukė kiek anksčiau, kai pirmąją čempionato dieną šoko į baseiną susuktu sprandu ir liko 18-as.

Dariaus Kibirkšties/LPF nuotr./Danas Rapšys
Dariaus Kibirkšties/LPF nuotr./Danas Rapšys

Visi metai buvo sudėtingi vyriausiam Lietuvos rinktinės plaukikui, nes pasirengimo metu jį stipriai kankino nugaros skausmai, dėl kurių jis ilgai negalėjo repetuoti šuolių į vandenį ir atlikti galingai posūkių.

„Visas sezonas sunkus. Dėl nugaros, dėl kaklo – nelengva“, – atsiduso D.Rapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas