Olimpinė čempionė pripažino savo paranoją – dvejus metus graužė save dėl valgymo

Australijos plaukimo žvaigždė Emily Seebohm atskleidė, jog mitybos sutrikimai kankino ją dvejus metus.
Emily Seebohm
Emily Seebohm / „Scanpix“ nuotr.

Penkis medalius olimpinėse žaidynėse iškovojusi 28 metų plaukikė pasidalino savo išgyventomis bėdomis Instagram paskyroje.

E.Seebohm, pernai atstovavusi „Energy Standart“ plaukimo klubui kartu su Danu Rapšiu, Simonu Biliu ir Andriumi Šidlausku ISL varžybose, teigė, kad siekdama plaukti greitai, ji vis stengdavosi numesti svorio.

„Aš pavalgydavau, tada valydavausi ir naudojau vidurius laisvinančius vaistus, – savo įraše pripažino E.Seebohm. – Skaičiavau kalorijas, praleisdavau pietus, nuolat lipau ant svarstyklių. Man būdavo gėda iki pat kojų pirštų. Griežtai vertindavau savo kūną kaskart, kai atsistodavau prieš veidrodį.

Man buvo pasakyta, kad vienintelis būdas, kaip galiu plaukti greitai, yra mesti svorį, o aš tuo tikėjau.“

Iš Adelaidės kilusi plaukikė pažadėjo sau būti drąsesnė 2021 metais. Ji tikisi, kad pasidalyta patirtis padės kitoms merginoms panašioje padėtyje.

„Šiais metais būsiu drąsesnė pati sau, – žadėjo E.Seebohm. – Mylėsiu kūną taip, kaip jis nusipelnė, ir būsiu sąžininga visiems, įskaitant pačiai sau. Nieko neprašau, bet tikiuosi padėti kažkam, kuris jaučiasi panašiai.

Pasidariau drugelio tatuiruotę praėjusiais metais, nes „Butterflay“ organizacija padeda žmonėms, kurie patiria mitybos sutrikimų, o aš norėjau sau priminti, kad galiu tai įveikti!“

E.Seebohm yra dalyvavusi trijose olimpinėse žaidynėse, pirmąjį aukso medalį laimėjusi 2008 m. Pekine, kai jai tebuvo 16-a metų. Dar tris olimpinius medalius laimėjo 2012 m. Londone, o penktąjį olimpinį medalį pridėjo 2016 metais Rio de Žaneire.

„Scanpix“ nuotr./Emily Seebohm
„Scanpix“ nuotr./Emily Seebohm

Asmeninėse varžybose nugara ir per estafetes su Australijos rinktine plaukianti E.Seebohm yra iškovojusi ir penkis aukso medalius pasaulio pirmenybėse 50 m baseine.

„Scanpix“ nuotr./Emily Seebohm
„Scanpix“ nuotr./Emily Seebohm

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento