Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinė prizininkė neria į naują sritį: „Dabar tam – tinkamas laikas“

Mažai irklų grybšnių, daug rinkodaros pamokų. Taip turėtų atrodyti keli artimiausi Mildos Valčiukaitės mėnesiai, nes Lietuvos irklavimo žvaigždė pradeda praktiką sau mažai pažįstamoje sferoje.
Milda Valčiukaitė
Milda Valčiukaitė / nuotr. Manto Stankevičiaus

Drauge su Donata Karaliene valtyje ji iškovojo bronzą 2016 metų Rio olimpinėse žaidynėse ir užėmė ketvirtą vietą Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Tačiau dabar ateina metas, kai olimpiečiai gali sau leisti nutolti nuo sporto. Milda Valčiukaitė apsisprendė šį tarpsnį skirti praktikai rinkodaros srityje.

„Noriu pabaigti universitetą, o tam reikalinga ir praktika. Poolimpiniai metai tam labai tinka“, – sakė 27 metų irkluotoja, VU Komunikacijos fakultete studijuojanti verslo informacijos vadybą.

Ji tapo praktikante „Impuls“ sporto klube, kur nuo rudens įsidarbino ir kitas olimpietis Giedrius Titenis. Tik kitaip nei plaukikas, M.Valčiukaitė ne treniruos kitus, o gilinsis į rinkodaros veiksnius.

„Labai ilgai nežinojau, ką norėčiau veikti ateityje, bet seniai supratau, kad nebūsiu trenere, – 15min pasakojo M.Valčiukaitė. – Treneriui reikalinga pedagogo savybė, reikia daug noro ir kantrybės, o aš jos neturiu.

O rinkodara mane domina, ateityje norėčiau likti prie sporto kažkuriame vaidmenyje.”

Arno Strumilos / 15min nuotr./Milda Valčiukaitė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Milda Valčiukaitė

Studijuodama ketvirtajame kurse irkluotoja pasinaudojo socialine erdve, kad apčiuoptų sau tinkamą vietą praktikai.

Paklaususi patarimo feisbuke, ji gavo ne tik jų, bet ir pluoštą pasiūlymų.

„Aišku, daug kas tiesiog ieško nemokamos darbo jėgos, praktikantės, kuri galėtų padaryti smulkius darbus. Aš labiau dairiausi vietos, kur galėčiau ne tik padėti, bet ir pati daugiau išmokti“, – sakė M.Valčiukaitė.

Dabar ji neatlygtinai darbuosis sporto klube 60 dienų – po keturias pilnas darbo dienas per savaitę, penktąją darbo dieną skirdama kitiems studijų reikalams.

M.Valčiukaitė patenkinta, kad galės vykdyti kasdienines užduotis, skiriamas darbų vadovės, taip pat turės galimybę sukurti asmeninį projektą – irkluotoja jau turi idėją, kurią bandys įgyvendinti drauge su „LTeam“.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė

Praktika rinkodaros srityje nereiškia, kad tituluota irkluotoja visiškai nutols nuo tikrojo sporto.

„Palaikau sportinę formą ir pajudu per treniruotes, tik ne taip stipriai, kaip ruošdamasi olimpinėms žaidynėms, – kalbėjo M.Valčiukaitė. – Intensyviai sportavau jau du olimpinius ciklus, pastarasis buvo ilgas ir nelengvas.

Ilgalaikėje karjeroje naudingos tam tikros pauzės, o mokslas ir praktika kaip tik ir leis man atitrūkti nuo kasdieninės sportinės aplinkos ir įgyti naudingos patirties ateičiai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant