Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 15 /16:00

Povilas Juškevičius – pasaulio jaunių irklavimo čempionas

Plovdive (Bulgarija) vykusiame pasaulio jaunių irklavimo čempionate 18-metis lietuvis Povilas Juškevičius pasipuošė aukso medaliu.
Povilas Juškevičius
Povilas Juškevičius / Stopkadras
Temos: 1 Irklavimas

Sekmadienį vykusiame vienviečių valčių finale P.Juškevičius 2000 metrų nuirklavo per 7 minutes 2 sekundes ir vos 0,6 sek. aplenkė belgą Aaroną Andriesą (7:02,60).

Bronzą iškovojo JAV irkluotojas Isaiah Harrisonas (7:03,67).

„Netikėjau, kad galiu tai padaryti, bet viskas gavosi, – sunkiai tramdydamas emocijas sakė pasaulio jaunių irklavimo čempionas. – Tiesiog variau iš visų jėgų“.

Finalo laimėtojas paaiškėjo su paskutiniais yriais. „Mačiau, kad esu trečioje vietoje. Kurį laiką džiaugiausi, tačiau pamačiau, kad mane vejasi ketvirtas, todėl pradėjau stengtis dar labiau, – įspūdžiais dalijosi P.Juškevičius. – Pradėjau lenkti vokietį, o jau įsivažiavęs supratau, kad galiu aplenkti ir amerikietį. Patikėjau, kad galiu visus aplenkti“.

LIF nuotr./Povilas Juškevičius
LIF nuotr./Povilas Juškevičius

P.Juškevičius atviras – prieš startą finale nesitikėjo net prizinės vietos: „O dabar esu pasaulio čempionas, – nusijuokė irkluotojas. – Atidaviau visas savo jėgas ir gavosi. Negaliu patikėti, ką pavyko padaryti. Dabar reikia nurimti, gal tuomet visos mintys susidėlios“.

Sportininkas prisipažino, kad dar kvalifikacijos etape bandė įsivaizduoti, kaip visus lenkia.

„Bet tada aplankydavo negatyvesnės mintys „Ką tu čia svaigsti? Tiesą pasakius, netikėjau, kad rezultatas gali būti toks geras. Norėjau tikėti, kad vyks kova dėl medalio, bet pats save greitai ir nuramindavau save, – sakė P.Juškevičius. – Pavyko pademonstruoti savo charakterį. Manau, aš niekada nenoriu kažko gero užleisti kitam. Gal mane savanaudiškumas varo į priekį“.

Merginų porinių dviviečių varžybose Ūla Jonušaitė ir Saulė Kryževičiūtė (7:21,39) B finale finišavo antros ir užėmė 8 vietą.

Jaunių dviviečių lenktynėse Paulius Brusokas ir Jonas Šaparavičius (6:58,30) B finale buvo penkti, o galutinėje rikiuotėje – vienuolikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito