Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Prieš Rusiją verkianti Julija Jefimova neišlaikė net dviejų dopingo testų

Praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad dėl mildronato vartojimo laikinai suspenduota Julija Jefimova gali būti visam gyvenimui pašalinta iš plaukimo. Dabar pranešama, kad vasario mėnesį net du rusės dopingo testai buvo teigiami.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai patvirtino rusės atstovas Andrejus Mitkovas: „Buvo du teigiami dopingo testai. Vienas vasario 15 dieną buvo paimtas FINA užsakymu, o antrasis – vasario 24 dieną JAV antidopingo agentūros.“

Plaukikės bylai tai didelės įtakos nedarys – jos byla išlieka ta pati. Antrą kartą taisykles pažeidusi plaukikė turėtų būti pašalinta iš sporto visam gyvenimui.

Visgi jos atstovas tikisi, kad viskas baigsis gražiuoju: „Gali prireikti ir teismo, bet mes tikimės, kad viskas baigsis gerai.“

Vaizdo įrašą išplatinusi pagrindinė lietuvės Rūtos Meilutytės varžovė plaukimo krūtine rungtyse aiškina tą patį, ką M.Šarapova. J.Jefimova teisinasi nežinojusi, kad nuo sausio 1-osios šis preparatas yra uždraustas.

VIDEO: Julijos Jefimovos kreipimasis

Kitas J.Jefimovos argumentas – mildronatą ji vartojusi dar jam būnant legaliu.

Antrą kartą karjeroje dopingo taisykles pažeidusiai J.Jefimovai gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos. 

Vis dėlto 23 metų plaukikė ne tik žada teisme įrodinėti, kad dopingo šį kartą ji nevartojo, bet ir toliau rengiasi Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.

„Apgailestauju, kad suteikiau neigiamų emocijų savo artimiesiems ir draugams... Žmonėms ir kompanijoms, kurie man padėjo... Sirgaliams“, – vaizdo įraše liūdnai sakė J.Jefimova, patvirtindama, kad jos dopingo testas buvo teigiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas