Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Meilutytei – didžiausio plaukimo naujienų portalo įvertinimas

Didžiausias plaukimo naujienų puslapis internete „SwimSwam“ apžvelgė 2022 metus plaukimo sporte ir atkreipė dėmesį į geriausią Lietuvos sportininkę Rūtą Meilutytę. Įspūdingai vėl plaukianti kaunietė laimėjo „Metų sugrįžimo“ apdovanojimą.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2016 metais R.Meilutytė kovojo su kankinančia depresija ir išbandė skirtingus trenerius bei miestus, o 2018 m. prasitarė, kad po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių svarstė galimybę išvis pasitraukti iš sporto, rašo „SwimSwam“.

Neilgai trukus FINA jai skyrė dvejų metų diskvalifikaciją dėl praleistų trijų dopingo kontrolės testų per metus, o tai, pasak sportininkės, buvo jos depresijos pasekmė. Būdama 22 metų R.Meilutytė paskelbė, jog baigia profesionalios plaukikės karjerą.

Tačiau ši pertrauka buvo geriausia, kas galėjo nutikti dabar 25 metų R.Meilutytei. Tai suteikė jai galimybę gydytis ir atrasti savo tapatybę.

Kai 2021 m. vasarą suspendavimas baigėsi, ji vėl grįžo į plaukimą. Ji be didesnių įsipareigojimų pradėjo dalyvauti varžybose, be spaudimo vyko į pasaulio čempionatą.

Liepos mėnesį ji nuvyko į pasaulio čempionatą ir laimėjo aukso medalį 50 metrų distancijoje bei bronzą dvigubai ilgesnėje rungtyje, pažymi „SwimSwam“.

Tada ji dalyvavo FINA pasaulio taurės varžybose, kur pagerino Europos 50 metrų trumpame baseine rezultatą ir pasiekė kelis JAV atvirų varžybų rekordus.

Ji pasirodė Melburne, tapo pasaulio čempione ir kartu pagerino planetos rekordą.

Dabar R.Meilutytės iššūkiai tęsiasi. Jos vėl laukia sėkmė, ji vėl yra plaukimo pasaulio viršūnėje, ji vėl pajus spaudimą, rašo „SwimSwam“.

Tačiau, anot portalo, dabar lietuvė turi įrankių, kaip susidoroti su visu jos pečius užgulsiančiu spaudimu.

Ji stipriai pasitiki savimi ir tai įrodė balandžio mėnesį nufilmuotu vaizdo įrašu, kuriuo protestavo prieš Rusijos invaziją į Ukrainą, pažymi portalas.

Dabar ji supranta save ir tai, ko reikia, kad išlaikytų sėkmę. Ji įrodė, kad sveikas protas yra privalumas, o ne kliūtis sėkmei. Ir tai yra pamoka mums visiems.

Rūta dar neprisiėmė įsipareigojimų dalyvauti Fukuokoje, Dohoje ar Paryžiuje, nors bet kuriose iš šių varžybų bus favoritė į medalius, įsitikinę plaukimo specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas