Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 27

R.Meilutytės treneris – kaip Rūta atrodo po operacijos ir kodėl ji retai matoma

Plaukikai vieni pirmieji iš Lietuvos sportininkų pradeda Paryžiaus olimpines žaidynes. Šeštadienį startuos Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas, o sekmadienį ir dar keli plaukikai. Tarp jų ir labiausiai tituluota mūsų plaukimo komandos narė Rūta Meilutytė, apie kurią nuo pavasarį atliktos pėdos operacijos buvo girdėti nedaug.

Rūta Meilutytė – didelė intriga Paryžiuje.

27 metų plaukikei vasario pabaigoje buvo atlikta kairiosios pėdos operacija, per kurią chirurginiais veiksmais buvo išgydytas nykščio sąnario kremzlės pažeidimas.

Poros mėnesių reabilitacija praėjo sklandžiai, bet nuo tada oficialiose varžybose Rūta tik kartą šoko į vandenį, kai prieš mėnesį startavo Romoje.

Tąkart ji liko 20-oje pozicijoje 50 metrų krūtine rungtyje, bet Italijoje plaukė negaluodama, praleidusi 100 m distanciją.

Dabar Paryžiuje R.Meilutytė atrodo pasirengusi nerti į olimpinį baseiną vienoje didžiausioje pasaulio uždaroje arenoje – „Le Defense“, kurioje per koncertus telpa 40 tūkst. žiūrovų, o aplink žaidynėms įmontuotą baseiną įkurta 17 tūkst. vietų plaukimo sirgaliams.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Lietuvos plaukikų treniruotė Paryžiuje. Rūta Meilutytė
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Lietuvos plaukikų treniruotė Paryžiuje. Rūta Meilutytė

R.Meilutytė plauks 100 m krūtine sekmadienį, kai vyks atranka ir pusfinalis, o sėkmės atveju ir pirmadienio vakarą finale.

Kokią ją išvysime?

Gal panašiai kaip 2012 metais, kai plaukė per 1 min. 5,47 sek. būdama 15-os metų tapo tautos „Auksine žuvele“ olimpinėse žaidynėse Londone, o gal panašiai, kaip pernai Fukuokoje, kai po dešimt metų pertraukos iškovojo pasaulio čempionato auksą 100 m krūtine finale, pasiekusi aštuntą rezultatą (1 min. 4,62 sek.) per šios rungties istoriją.

Fukuokoje R.Meilutytė pasiekė ir įspūdingą pasaulio rekordą 50 m krūtine sprinte, bet šios rungties olimpinėse žaidynėse nėra, o ir kiekvienos varžybos kasmet – kita istorija.

Plaukimo portalas „Swim Swam“ prognozuoja Lietuvos plaukimo žvaigždei ketvirtą vietą Paryžiuje, aukščiau rikiuodamas geriausio šio sezono rezultato autorę kinę Tang Qianting, Pietų Afrikos plaukikę, Tatjaną Smith (iki vedybų buvusi Schoenmaker) ir 2016 metų olimpinę čempionę bei pasaulio rekordininkę (1min. 4,13 sek.) amerikietę Lilly King.

Stiprių plaukikių ratas bus platesnis, o jame bus ir šių metų pradžioje pasaulio čempionate ketvirtą vietą užėmusi Kotryna Teterevkova.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Lietuvos plaukikų treniruotė Paryžiuje. Kotryna Teterevkova
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Lietuvos plaukikų treniruotė Paryžiuje. Kotryna Teterevkova

Apie Lietuvos plaukikų, o labiausiai R.Meilutytės, sportinę formą prieš pat žaidynių pradžią 15min paprašė pasidalyti mintimis Rūtos trenerį, buvusį Lietuvos plaukimo rinktinės narį Tadą Duškiną.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Lietuvos plaukikų treniruotė Paryžiuje. Tadas Duškinas (dešinėje)
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Lietuvos plaukikų treniruotė Paryžiuje. Tadas Duškinas (dešinėje)

– Tadai, nedaug matėme Rūtos Meilutytės viešai – kaip pastaraisiais mėnesiais vyko pasirengimas olimpinėms žaidynėms?

– Gijimas vyko sklandžiai, netgi trumpiau nei buvo numatyta. Pradėjome judėti dar prieš balandžio mėnesį. Po truputį plaukė, darė mankštas, reabilitacinius pratimus, kad pėda greičiau gytų.

Balandžio mėnesį praleidome Kaune, paskui balandžio pabaigoje išvykome į aukštikalnių stovyklą Ispanijoje, kur prieš pat olimpines žaidynes treniravosi Danas Rapšys ir keli kiti plaukikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi