Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šanchajuje – antra D.Rapšio bronza

Šanchajuje (Kinija) pasibaigusio Pasaulio taurės pirmojo etapo 200 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi finale Danas Rapšys užėmė 3 vietą.
Lietuvos plaukimo rinktinė estafetės varžybose. Danas Rapšys
Danas Rapšys / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

29 metų panevėžietis, kuriam priklauso šios rungties Lietuvos rekordas (1 min. 40,85 sek.) finale distanciją įveikė per 1 min. 42,35 sek. ir nusileido tik britui Duncanui Scottui (1 min. 40,92 sek.) bei australui Edwardas Sommerville'ui (1 min. 42,14 sek.).

„Lenktynės nebuvo lengvos, bet buvo smagu varžytis su šiais vaikinais“, – trumpai po finišo savo pasirodymą pakomentavo D.Rapšys.

Atrankos varžybose sekmadienio rytą lietuvis finišą pasiekė per 1 min. 43,20 sek. ir buvo lėtesnis tik už Noah Millardą iš Australijos.

Šanchajuje vykusiose varžybose D.Rapšys penktadienį iškovojo bronzą ir 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungties finale, o šeštadienį panevėžiečiui prasibrauti į 100 metrų laisvuoju stiliumi finalą nepavyko.

Kitas Lietuvos atstovas – Andrius Šidlauskas – neįveikė atrankos barjero plaukimo krūtine 50, 100 ir 200 m distancijose.

Varžybos Kinijoje buvo pirmasis šio sezono Pasaulio taurės etapas. Po savaitės etapas vyks Inčone (Pietų Korėja), o dar po savaitės – Singapūre.

Kitos mūsų plaukimo rinktinės lyderės – Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova – po olimpinių žaidynių darė ilgesnę poilsio pertrauką ir startuoti šiose komercinėse varžybose neplanavo.

Į trijų etapų turnyrą pakviesti plaukikai varžosi dėl bendro 1,2 mln. dolerių prizinio aruodo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito