Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sidabro medalį iškovojusi Rūta Meilutytė: Padariau klaidų, pernelyg jaudinausi

Rūtai Meilutytei napavyko pirmuoju bandymu nuskinti Kazanėje vykstančio pasaulio plaukimo čempionato aukso medalio. Antradienio vakarą vykusiame 100 m krūtine finale lietuvė nusileido savo pagrindinei konkurentei Julijai Jefimovai.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

16-ąjį vandens sporto šakų čempionatą organizuojantys rusai pagaliau gavo progą švęsti. Trečiąją varžybų dieną pirmą aukso medalį į šeimininkų taupyklę įdėjo ta sportininkė, su kuria didžioji valstybė sieja bene daugiausiai vilčių.

Kaip ir tikėtasi, finalo kova susiklostė ypač atkakliai. Žaibišką reakciją (0,06 sek.) pademonsravusi lietuvė šovė į priekį ir pirmą distancijos pusę įveikė beveik puse sekundės pirmaudama prieš rusę, tačiau principinių lenktynių finiše greitesnė buvo J.Jefimova.

„Buvo kaip buvo, nieko dabar nepadarysi, – atsiduso sportininkė – Žinoma, rezultatas galėjo būti geresnis. Nesu patenkinta nei savo plaukimu, nei tais skaičiais, kurie degė švieslentėje. Tikiuosi, jog čempionato pabaigoje jausiuos kur kas geriau nei šiandien.“

Aštuoniolikmetė buvo atvira, jog pernelyg daug jaudinosi ir tai galbūt jai pakišo kovą.

„Paskutiniai metrai tikrai buvo labai sunkūs. Mačiau, kad Julija grėsmingai artėja. Akivaizdu, kad padariau klaidų, tik dar sunku pasakyti kokių, manau, kad pernelyg jaudinausi“, – po sidabrinio finišo kalbėjo lietuvė.

Apmaudo dėl tokios finalo baigties neslėpusi kaunietė žadėjo nenukabinti nosies ir visą dėmesį skirti perpus trumpesnei distancijai.

„Nenoriu nukabinti nosies ir stengiuosi likti pozityvi. Reikia kauptis likusiai 50 m rungčiai. Joje neturėsiu tikslo žūtbūt siekti revanšo. Tiesiog stengsiuos pademonstruoti kuo geresnį rezultatą, o tada jau bus kaip bus“, – sakė pasaulio vicečempionė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas