Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 15 /22:34

Stokholme – trečias Dano Rapšio podiumas ir pranešimas apie pasitraukimą

Pirmasis iš lietuvių į Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes kelialapius iškovojęs plaukikas Danas Rapšys baigė tarptautines „Malmsten Swim Open Stockholm 2023“ varžybas Švedijoje.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr.

Bronzą 400 m l. stiliumi ir auksą 200 m l. stiliumi rungtyje Stokholme jau pelnęs panevėžietis šeštadienio vakarą finišavo trečias vyrų 100 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi finale (49,27 sek.).

Bronzą nuskynęs panevėžietis nusileido tik kroatui Nikolai Miljeničiui (49,03 sek.) ir prancūzui Maxime'ui Grousset (49,22 sek.).

Priminsime, kad lietuvis jau turi įvykdęs reikiamus normatyvus (200 ir 400 m l. stiliumi rungtyse) į šiais metais Fukuokoje, Japonijoje, vyksiantį pasaulio plaukimo čempionatą.

Stokholme D.Rapšys dar buvoužsiregistravęs plaukti ir 200 m kompl. būdu.

Visgi plaukikas feisbuke pranešė, kad traukiasi iš varžybų. Galimai dėl traumos.

„Baigiau „Swim Open Stockholm“ varžybas su dviem bilietais į Paryžiaus olimpiadą. Smagu. Tačiau dar nesakiau, kad per pirmą startą 400 m l/s pajaučiau, kad kažkas atsitiko kairei kojai, kažkur kirkšnies srityje. Komanda padarė taip, kad kitą dieną laimėčiau 200 m l/s ir antrą kelialapį į Paryžių. Vis dėlto, šiandien, plaukiant 100 m l/s, kūnas neveikė taip, kaip norėtųsi. Aišku, trečia vieta gerai, tačiau norėtųsi pamatyti, kaip sektųsi, kai viskas gerai. Dabar grįžtu namo po mėnesio. Labai noriu namo. Rašau dabar jau sėdėdamas taksi ir mintyse jau būdamas namuose su brangiausiais žmonėmis. Dėkui visiems už palaikymą“, – rašė D.Rapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas