Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Streso kupina D.Rapšio kelionė namo: ant kojų pakėlė net policininkus

Lietuvos olimpietis Danas Rapšys po Tokijo žaidynių atgauti jėgas išvyko į Tenerifę, bet po savaitės atostogų grįžti atgal į Lietuvą plaukikui nebuvo taip paprasta – panevėžiečiui teko išgyventi streso kupinas akimirkas oro uoste.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Į vieną Tokijo žaidynių finalą patekęs, bet jame be medalio ir su aštunta vieta likęs D.Rapšys Tenerifėje smagiai leido laiką su sužadėtine ir draugų kompanija.

Dabar 26-erių plaukimo asas jau grįžo į baseiną Panevėžyje, tačiau atsidūręs gimtinėje papasakojo apie nuotykius Tenerifės oro uoste

„Grįžau. Ten, kur pradėjau ir kur iš esmės gyvenu. Į baseiną. Atostogos baigėsi, metas pradėti iš naujo. Siekti geriausio įmanomo rezultato. Tiesa, kelionė į Panevėžį buvo sudėtingesnė, nei 200 m laisvu stiliumi, – intriguojančiai savo pasakojimą pradėjo Danas. – Po savaitės Tenerifėje keliaujam į oro uostą – jau namo!

Skrendant iš Tenerifės, kaip ir keliaujant ten, nereikėjo jokių testų, nes esu pasiskiepijęs. Maniau, kad pakaks parodyti europietišką COVID-19 pasą. Jis yra mano telefone. Mano draugai turėjo pasidarę antigenų testą. Bagažą pridavėme maždaug 40 min. iki skrydžio – neskubėjome, nes eilių nebuvo. Visi rodo neigiamus testų rezultatus, prieina mano eilė... Testo rezultatų neturiu – tik COVID-19 europinį pasą. Man sako – negalima, nes skrendi per Londoną, o ten reikia neigiamo testo rezultato – jokie pažymėjimai netinka. Sakau, kad tiesiog sėsime į kitą lėktuvą, niekur JK nekeliausime. Tačiau gaunu atsakymą, kad tokios taisyklės. Ištinka šioks toks stresas – gal ne toks, kaip prieš varžybas, bet neramu. Juolab, kad keliaujant į Tenerifę per Belgiją ten sakė, kad tranzitui jokių testų nereikia. Ieškau išeities. Ar galima pasidaryti testą oro uoste? Taip! Atsakymas – už pusantros valandos... Iki skrydžio – 30 minučių...

Palieku draugus, bėgu (labai retai bėgioju) į testavimo zoną su lagaminu. Kol randu praeina dar 5 minutės. Dar tiek pat pildant atsakymus per programėlę. Mokėti kortele. Aha. Prieš skrydį į Tenerifę nusiėmiau pinigų, o kortelės bankomatas negrąžino. Skambinu draugams, kad atneštų kortelę sumokėti. Nervas jau normalus. Klausiu, kiek laiko truks testas ir atsakymas. Geriausiu atveju 40 minučių. Sakau, turiu 20. Man sako – OK, sėskis, stengsimės greičiau. Atsakymą, nuolat „refreshindamas“ telefoną, gaunu per 3 minutes! Iki skrydžio – 17 minučių.

Apsidžiaugęs bėgu prie įlaipinimo vartų. Patikra. Pasirodo, kad skubėdamas paėmiau draugų lagaminą, kuriame yra skysčių. Noriu atidaryti lagaminą – tas užrakintas kodu. Skambinu draugams, kurie jau laukia prie vartų. Dėl kodo nesusikalbam. Ant kojų – krūva oro uosto darbuotojų, kurie stengiasi padėti. Net policininkai. Pagaliau pavyksta. Nors lėktuvas pagal grafiką jau turėjo būti pakilęs, manęs palaukė. O lėktuve prakaitas iš manęs garavo dar pusvalandį.

Moralas: ruoškite namų darbus. Ar tai būtų kelionė, ar treniruočių pradžia. Treniruotėms namų darbus esu paruošęs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant