Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Su R.Meilutyte rekordu besidalinanti italė: „Esu laiminga, nes ji – mano idealas“

Rūta Meilutytė dar kartą nustebino plaukimo pasaulį. Lietuvė šeštadienį pakartojo 50 m krūtine rungties finalą, pagal geriausią rezultatą išsilygindama su Italijos vunderkinde Benedetta Pilato. Tiesa, jos Rūtos pasiekimas Fukuokos baseine nenustebino.
Rūta Meilutytė ir Benedetta Pilato
Rūta Meilutytė ir Benedetta Pilato / „Scanpix“ nuotr.

26-erių kaunietė pasaulio čempionato pusfinalyje nuotolį įveikė per 29,30 sek. ir pakartojo 2021 metais B.Pilato užfiksuotą rezultatą.

Pasaulio rekordą R.Meilutytė susigrąžino po šešerių metų pertraukos – jis jai priklausė nuo 2013 iki 2017 metų, kai lietuvė buvo nuplaukusi distanciją per 29,44 sek.

Pusfinalyje dalyvavo ir 18-metė B.Pilato, su 30,09 sek. laiku likusi ketvirta.

„Rūta Meilutytė buvo labai susijaudinusi, nors aš tikėjausi tokio jos rezultato. Manau, kad ji gali plaukti dar greičiau“, – po savo pasirodymo „Swim4Life Magazine“ sakė italė.

„Man nesvarbu, kad ji su manimi išsilygino. Laukiau rekordo, kai pamačiau jos laikus 100 m krūtine rungtyje. Jei ji nebūtų pasiekusi to rekordo, kažkas būtų ne taip“, – pridūrė B.Pilato.

Aštuoneriais metais už lietuvę jaunesnė sportininkė tikino, kad visiškai neliūdi dėl to, jog jos rezultatą pasiekė R.Meilutytė. To priežastis – lietuvė yra italės idealė.

„Žinoma, nesitikėjau, kad ji užfiksuos identišką laiką manajam. Bet esu laiminga, laiminga bus ir mano trenerė, nes abu į Rūtą žvelgiame kaip į idealą. Aš po sudėtingų metų nesitikiu pademonstruoti tokį laiką, bet šiąnakt pailsėsiu ir pažiūrėsime, kaip seksis rytoj“, – teigė B.Pilato.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė pagerino pasaulio rekordą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė pagerino pasaulio rekordą

50 m krūtine rungties finalas vyks sekmadienį 14.09 val. Lietuvos laiku. Jame R.Meilutytė sieks apginti pernai iškovotą titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas