Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sužibusi lietuvių olimpinė viltis užgeso: dėl dopingo įkliuvusius rusus pakeis kiti

Viltis, atsiradusi Lietuvos irkluotojų porinės keturvietės įgulai išvykti į Tokijo olimpines žaidynes, užgeso. Tarptautinė irklavimo federacija (FISA) paskelbė, kad rusų iškovotas kelialapis lieka šios šalies sportininkams nepaisant to, jog du įgulos nariai sulaukė teigiamų dopingo testų.
Lietuvos irkluotojai
Lietuvos irkluotojai / LIF nuotr.

Lietuvos irklavimo federacija (LIF) prieš kelias dienas paskelbė, kad Lietuvos rekordą „Gintarinių irklų“ regatoje pagerinusios vyrų porinės keturvietės įgulos nariai Dominykas Jančionis, Dovydas Nemeravičius, Giedrius Bieliauskas ir Armandas Kelmelis sekmadienį sulaukė trenerio Kestutis Keblys skambučio su žinia, kad „užteks atostogauti – laikas treniruotis ir būti pasirengusiems šokti į nuvažiuojantį olimpinį traukinį“.

Gegužės viduryje atrankos į Tokijo olimpines žaidynes regatoje lietuviai liko per plauką nuo kelialapio. Juos iškovojo finale dvi greičiausios įgulos – Estija ir Rusija. Mūsų porinė keturvietė liko trečia.

Tačiau tarp irklavimo bendruomenės vis garsiau kalbama, kad du Rusijos įgulos nariai suspenduoti dėl „nešvarių“ reikalų, teigta LIF pranešime.

„Tarptautinė irklavimo federacija tyli, oficialių žinių nėra, tačiau Lietuvos įgula treniruojasi ir viliasi, kad traukinys pajudės ir jame atsiras vietos lietuviškai ketveriukei“, – buvo rašoma LIF feisbuko paskyroje.

Jau netrukus Rusijos žiniasklaidoje informacija apie teigiamus dopingo atvejus buvo patvirtinta. Tą patvirtino ir pati FISA.

Vis dėlto FISA teigimu, kadangi teigiami dopingo atsakymai buvo gauti po olimpinės atrankos plaukimų, Rusija išlaiko olimpinį kelialapį, tačiau suspenduotus irkluotojus bus privalu pakeisti kitais sportininkais.

Tai reiškia, jog Lietuvos įgula neteko galimybės gauti bilietą į Tokiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito