Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trakuose – paskutinė baidarininkų repeticija prieš Paryžiaus olimpines žaidynes

Liepos 5-7 d. Trakuose vyksta Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Dėl Lietuvos čempionato medalių Galvės ežere varžosi beveik 200 sportininkų, – rašoma BKI pranešime spaudai.

Lietuvos čempionate startuoja ir Paryžiaus olimpinėms žaidynėms besiruošiantys baidarininkai. Jiems tai bus generalinė repeticija prieš svarbiausią sezono startą, vyksiantį lygiai po mėnesio. Olimpinės baidarių ir kanojų sprinto varžybos Paryžiuje vyks rugpjūčio 6-10 d.

Keturviečių baidarių 500 m distancijoje įtikinamą pergalę iškovojo olimpiečiai Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Arturas Seja. Lietuvos čempionai nuotolį įveikė per 1 min. 24,961 sek. ir įtikinamai aplenkė artimiausius persekiotojus.

Luko Bartkaus nuotr./Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Keturvietė: Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Arturas Seja.
Luko Bartkaus nuotr./Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Keturvietė: Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Arturas Seja.

„Sportinės formos piko dar nepasiekėme, nes pačioje sportinės formos viršūnėje turime būti po keturių savaičių. Kaip darbinėje, įtempto treniruočių proceso fazėje, sportinę formą šiuo metu vertinu tikrai gerai. Nebuvo žūtbūtinio tikslo laimėti Lietuvos čempionatą, nes dabar svarbiausia yra treniruočių procesas. Bet varžybų atmosfera irgi labai reikalinga. Kiekvienas oficialus startas suteikia kitokio adrenalino, apima kitoks jaudulys ir jis jaučiamas, nesvarbu kokios tai yra svarbos varžybos. Bent man asmeniškai, reikia nuolat patirti tokį varžybų pojūtį“, – sakė olimpinėse žaidynėse debiutuosiantis A.Seja.

Kita olimpiečių įgula Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas iškovojo užtikrintą pergalę dviviečių baidarių 500 m distancijoje. Šių metų Europos čempionato prizininkai nuotolį įveikė per 1 min. 30,504 sek. ir varžovus aplenkė net 7,025 sek.

„Nemačiau koks buvo atotrūkis nuo konkurentų, nes nuo pirmų distancijos metrų mums buvo svarbiausia tik mūsų startas. Dar turime taisyti kai kuriuos techninius niuansus, dėl kurių abejojome jau Europos čempionate. Šiuo metu dar nesame tikri, kokiu keliu sukti, kad tie techniniai nesklandumai būtų pašalinti. Turime dar mėnesį iki olimpinių žaidynių ir reikia tikėtis, kad mūsų pasirinktas kelias bus tas, kuris atves prie gerų rezultatų. Lietuvos čempionatas yra oficialios varžybos ir šis statusas įpareigoja lenktyniauti. Bet realiai, mums buvo gera treniruotė, nes galėjome kažkiek ir patausoti savo jėgas. Artimiausiu metu mūsų laukia stiprios kontrolinės treniruotės, kur turėsime save spausti iš visų jėgų“, – apie pasiruošimą olimpinės žaidynėms pasakojo dvejose rungtyse Paryžiuje startuosiantis M.Maldonis.

Luko Bartkaus nuotr./Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas
Luko Bartkaus nuotr./Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas

Olimpiečiai tarpusavyje susirungė neolimpinėje vienviečių baidarių 500 m distancijoje. Lietuvos čempionu tapo S.Maldonis, nuotolį įveikęs per 1 min. 40,229 sek. I.Navakauskas užėmė trečią vietą. Tarp olimpiečių įsiterpė sidabro medalį laimėjęs Viktoras Čaplinskis.

Keturviečių kanojų varžybose Lietuvos čempionais tapo Adas Stefanovičius, Lukas Kybartas, Dovydas ir Danielius Gauriai. Čempionai nuotolį įveikė per 1 min. 43,129 sek. ir antroje vietoje finišavusius varžovus aplenkė vos 0,266 sek.

Dviviečių kanojų 500 m rungtyje Lietuvos čempionų vardą apgynė Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas.

Luko Bartkaus nuotr./Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas
Luko Bartkaus nuotr./Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas

Nugalėtojai nuotolį įveikė per 1 min. 44,59 sek. Vienviečių kanojų rungtyje aukso medalį laimėjo Dainius Medekša. Čempionas distanciją įveikė per 1 min. 59,710 sek. ir artimiausią persekiotoją aplenkė tik 0,471 sek.

Penki medalių komplektai išdalinti moterų varžybose 500 m rungtyse.

Net tris aukso medalius laimėjo baidarininkė Liucija Railaitė. Vienviečių baidarių varžybose nugalėtoja tapusi L. Railaitė finišo liniją kirto per 2 min. 2,318 sek. Dviviečių varžybose L. Railaitė aukso medalį laimėjo kartu su Rasa Vaičikonyte (1 min. 54,768 sek.). Keturviečių baidarių rungtyje triumfavo L.Railaitės, R.Vaičikonytės, Kotrynos Glemžaitės ir Indrės Savickytės įgula (1 min. 48,89 sek.).

Vienviečių kanojų varžybose nepralenkiama buvo Julija Jevtušenkaitė, distanciją įveikusi per 2 min. 16,974 sek. Dviviečių kanojų varžybose aukso medalius laimėjo Marija Markevičiūtė ir Gabrielė Baltrušaitytė (2 min. 9,836 sek.).

Iš viso Lietuvos čempionate sprinto rungtyse bus išdalinti 32 medalių komplektai. Šeštadienį Trakuose baidarininkai ir kanojininkai varžysis 1000 m distancijoje, o sekmadienį medalius išsidalins 200 m rungtyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai