Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje – prieš Baltarusijos režimą kovojanti pasaulio čempionė

Baltarusijos žiniasklaida trimituoja, kad viena žymiausių šalies sportininkių plaukikė Aliaksandra Gerasimenija dėl valdžios spaudimo persikėlė gyventi į Vilnių.
Aliaksandra Gerasimenija
Aliaksandra Gerasimenija / „Scanpix“ nuotr.

Sport.tut.by teigimu, 34-erių sportininkė tapo Baltarusijos sporto solidarumo fondo vadove, o persikėlusi į Vilnių jau spėjo susitikti su kelių sporto asociacijų atstovais ir mūsų šalies pareigūnais.

Kaip įvardija pati A.Gerasimenija, jos ir jos bendražygių įkurto fondo tikslas yra padėti nuo Aliaksandro Lukašenkos vadovaujamo režimo kenčiantiems sportininkams.

„Mūsų pagrindinė užduotis yra finansiškai, psichologiškai ir organizuotai padėti Baltarusijos atletams, kurie kenčia nuo režimo veiksmų. Mano vaidmuo yra koordinuoti visus fondo veiksmus – nuo lėšų rinkimo, iki pagalbos sportininkams. Taip pat norime sustiprinti bendravimą su tarptautinėmis organizacijomis ir įvairių sporto šakų federacijomis, kad Baltarusijos atletų padėtis neliktų Europos ir pasaulio sporto nuošalyje“, – sakė žymi Baltarusijos plaukikė.

Anot sport.tut.by, vien pastarosiomis dienomis areštu buvo nubausta visa eilė Baltarusijos sportininkų: regbio komandos kapitonė Marija Šakura (10 dienų arešto), dziudo klubo vadovas Konstantinas Polėjus (15 dienų), kovos menų atstovas Jurijus Bulatas (15 dienų), daugkartinė kovos menų čempionė Aliaksandra Sitnikova (10 dienų).

A.Gerasimenija yra viena žymiausių savo šalies plaukikių, iškovojusi net tris olimpinius medalius: du sidabro Londono žaidynėse ir bronzą Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Per karjerą ji po du kartus tapo ir pasaulio bei Europos čempione, o turiningą karjerą baigė 2019 m.

Dar 2015-aisiais A.Gerasimenija atidarė ir savo vardo plaukimo mokyklą, kuriai po šių metų suklastotų prezidento rinkimų tapo nežmoniškai sunku išsinuomoti baseinus.

Tribuna.com jau praneša, kad Baltarusijoje imamasi A.Gerasimenijos „užmiršimo“ akcijos. Štai vienoje iš gimnazijos nuo sienos buvo pašalintas vienos tituluočiausių šalies sportininkių portretas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas