Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Vyks kova dėl medalio: Kotryna Teterevkova pateko į finalą Italijoje

Romoje, Italijoje, finišuoja tarptautinis „Sette Colli Trophy“ plaukimo turnyras. Sekmadienio atrankiniuose plaukimuose pasirodė trys lietuviai.
Kotryna Teterevkova
Kotryna Teterevkova / Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr.

Moterų 50 metrų plaukimo laisvu stiliumi kvalifikacijoje startavo Rūta Meilutytė. Trečiąjį atrankos plaukimą laimėjusi lietuvė užfiksavo 25,91 sek. rezultatą, bendroje įskaitoje užėmė 18-ąją vietą ir pateko į „B“ finalą.

Kvalifikacijoje niekas neprilygo švedei Sarah Sjostrom (24,31 sek.).

Šios rungties Lietuvos moterų rekordas priklauso R.Meilutytei – 25,04 sek., o olimpinis normatyvas yra dar aukštesnis – 24,70 sek.

Priminsime, kad vakar lietuvė iškovojo aukso medalį moterų 50 m plaukimo krūtine finale.

Moterų 200 m krūtine trečiąjį atrankos plaukimą laimėjo vilnietė Kotryna Teterevkova, finišavusi per 2 min. ir 28,23 sek. Tarp visų kvalifikacijos dalyvių lietuvės rytinis laikas buvo ketvirtas, todėl K.Teterevkova vakare plauks pagrindiniame „A“ finale.

Ryte geriausią rezultatą pademonstravo olandė Tes Schouten (2:22,62 min.), pranokusi japonę Reoną Aoki (2:27,42 min.) ir italę Martiną Carraro (2:27,69 min.).

Olimpinis šios rungties normatyvas yra 2 min. 23,91 sek., o Lietuvos moterų rekordas priklauso K.Teterevkovai (2:22,88).

Sekmadienio varžybose taip pat pasirodė ir klaipėdietis Daniilas Pancerevas.

Lietuvis vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje užfiksavo 1 min. 52,76 sek. rezultatą ir bendroje įskaitoje užėmė 50 vietą. Asmeninis klaipėdiečio rekordas yra 1 min. 48,93 sek.

Su geriausiu laiku į finalą pateko italas Filippo Megli (1:47,21 min.).

D.Pancerevas dar plaukė ir vyrų 200 m kompleksiniu būdu rungtyje, kur atplaukė per 2 min. 8,12 sek. rezultatą. Jo taip pat nepakako finalui – užimta 33 vieta.

Atrankoje geriausiai pasirodė britas Duncanas Scottas (2:00,67 min.).

Jau 59-ą kartą rengiamos varžybos – vienas iš paskutinių didžiausių startų plaukikams Europoje prieš artėjantį pasaulio čempionatą.

„Sette Colli Trophy“ yra įtrauktos į kitų metų vasaros olimpinių žaidynių kvalifikacinių varžybų sąrašą, tad visi čia startuojantys plaukikai gali siekti olimpinių normatyvų.

Priminsime, kad kelialapius į Paryžiaus olimpines žaidynes jau yra iškovoję du Lietuvos plaukikai – Danas Rapšys (200, 400 m laisvu st.) ir R.Meilutytė (100 m krūtine).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius