Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos komandos paprašyta minutės pertraukėlė įsiutino varžovus, Venesuelos rinktinės treneris Kęstutį Kemzūrą pavadino juokdariu

Persvarą susikrovusios komandos paprašyta minutės pertraukėlė likus kelioms sekundėms iki mačo pabaigos yra nepagarbos ženklas varžovui. Tokia taisyklė galioja dažniausiai, bet ne visada. Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra užsitraukė oponento iš Venesuelos rūstybę, nors jo ketinimai anaiptol nebuvo pažeminti varžovus.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / T.Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

Duodamas interviu Lietuvos žiniasklaidai K.Kemzūra paaiškino savo sprendimą likus keturioms sekundėms paimti paskutinę likusią minutės pertraukėlę.

„Užduotis buvo laimėti kuo didesniu taškų skirtumu. Suprantame, kad grupėje kiekvienas taškas svarbus, todėl ir buvo paimta paskutinė minutės pertraukėlė. Blogiausia, kad toje situacijoje nepadarėme to, ką nubraižiau, mes neįmetėme“, – tikino strategas.

Tuo metu, kai Lietuvos treneris davė interviu Lietuvos žiniasklaidai, pro šalį ėjęs Venesuelos rinktinės strategas Ericas Musselmanas ištarė vieną, bet kandų žodį: „Juokdarys...“.

Venesuelos žiniasklaida jau mirga pranešimais apie Lietuvos komandos nepagarbą jų komandai, nors akivaizdu, jog tai – paprasčiausias nesusipratimas.

„Manau tas jų treneris nesuprato, kur atsidūrė. Nebuvo juk taip, kad norėtume pažeminti ar įžeisti komandą, čia ne NBA. Ėmėme minutės pertraukėlę, nes galvojome apie taškų skirtumą. Emocijos prasiveržė, juk neaišku, kaip viskas klostysis toliau, bet jų treneris to nesuprato“, – sakė Linas Kleiza. 

Aistrų tuo metu aikštėje tikrai netrūko: žaidėjai plūdo vienas kitą, o nuaidėjus finaliniam švilpukui pasigirdo kurtinantis švilpimas. Kas be ko, skirtas Lietuvos komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas