Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hjustono viešbutyje prie lietuvių prisijungė Rusijos rinktinė, Davidas Blattas draugiškų rungtynių nesureikšmina

Pirmadienio vakarą Hjustono „Double Tree by Hilton“ viešbutis sulaukė naujų svečių. Prie čia apsistojusios Lietuvos krepšinio rinktinės prisijungė būsimi varžovai iš Rusijos.
Andrejus Kirilenka ir Davidas Blattas
Andrejus Kirilenka ir Davidas Blattas / T.Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

„Žinau, kad jūsų komandą čia palaikys daug lietuvių, bet jūs mus taip pat palaikysite. Ar ne?“ – pakilios nuotaikos neslėpė Rusijos rinktinės lyderis Andrejus Kirilenka.

Jis paskutinis išlipo iš autobuso, paskutinis prisiregistravo viešbutyje ir paskutinis sulaukė lifto, į kurį pagaliau tilps. „Turėsime su tuo problemų“, – šmaikštavo Rusijos krepšininkai, belaukdami galimybės pakilti į savo kambarius. Daugelio jų akyse atsispindėjo nuovargis, todėl dalis žaidėjų net atsisakė vakarienės.

Specialūs Lietuvos ir Rusijos valgomieji kambariai – vienas priešais kitą. Krepšininkų keliai dar nesusikirto, tačiau treneriai Davidas Blattas ir Kęstutis Kemzūra šiltai sutiko vienas kitą ir apsikabinę nužingsniavo koridoriumi.

Tomo Tumalovičiaus/Krepainio airdis nuotr./Andrejus Kirilenka
Tomo Tumalovičiaus/„Krepšinio širdis“ nuotr./Andrejus Kirilenka

Į Hjustoną Rusijos krepšinio delegacija autobusu atvyko iš San Antonijaus. Tą patį vakarą Rusija žaidė  draugiškas rungtynes su Didžiąja Britanija ir laimėjo jas užtikrintu rezultatu 87:51. Iš karto po susitikimo rusai sėdo į autobusą ir po keturių valandų kelionės pasiekė naują pasiruošimo olimpinei atrankai stotelę.

„Pasirengimas vyksta gerai, paskutines 4 ar 5 dienas intensyviai treniravomės ir pasiekėme neblogą sportinę formą, o šiandien įtikinamai įveikėme britus.

Poryt laukia svarbus mačas su lietuviais – gera komanda, kuri šiemet surinko stipriausią sudėtį. 

Poryt laukia svarbus mačas su lietuviais – gera komanda, kuri šiemet surinko stipriausią sudėtį. Manau, tai bus labai įdomios rungtynės. Laiko iki kvalifikacijos ir olimpinių žaidynių liko nedaug, todėl paskutiniai draugiški susitikimai parodys, kokį lygį iš tiesų esame pasiekę“, – Lietuvos žiniasklaidai teigė Vitalijus Fridzonas, kuris mače su britais pelnė 13 taškų.

Po pergalės prieš britus savo rinktinės pasirodymu buvo patenkintas ir vyriausiasis treneris D.Blattas. Pasak jo, dabar svarbu ne su kuo žaisti, ar laimėti, o susitelkti į savo komandos žaidimą.

„Svarbiausia, kad kol kas gerai atrodome fiziškai. Man patiko, kaip komanda šiandien žaidė. Turime penkiolika žaidėjų ir visi jie konkuruoja dėl vietos galutiniame dvyliktuke. Dabar visai nesvarbu su kuo žaisti: makedonais, kinais ar kuo kitu. Draugiškos rungtynės nieko nereiškia. Aš tik noriu matyti, kaip žaidžia mano komanda“, – savo nuomone dalijosi D.Blattas.

Nuo šiol artėjančias penkias dienas tiek Lietuvos, tiek Rusijos komandos gyvens panašiu režimu – Hjustone treniruosis ir sužais dar po dvejas draugiškas rungtynes. Tarpusavio akistata laukia birželio 27 dieną (28 d. Lietuvos laiku).

VIDEO: Į Hjustona atvyko Rusijos krepšinio rinktinė

Tomo Tumalovičiaus/Krepainio airdis nuotr./Rusijos krepainio rinktinė atvyko į Hjustoną
Tomo Tumalovičiaus/„Krepšinio širdis“ nuotr./Rusijos krepšinio rinktinė atvyko į Hjustoną

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas