Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 įvarčiais per mačą nustebinęs ledo ritulininkas laukia rungtynių Vilniuje

Vilniaus „Hockey Punks“ puolėjas Povilas Verenis tikisi padidinti savo įvarčių kraitį per ketvirtadienio Lietuvos ledo ritulio lygos rungtynes Vilniuje su Elektrėnų “Energija Hockey-HC Klaipėdos” komanda.
Povilas Verenis („Hockey Punks“)
Povilas Verenis („Hockey Punks“) / Tito Pacausko nuotr.

Po klajonių užsienyje P.Verenis smaginasi įvarčiais Lietuvoje.

Jis pelnė 5 įvarčius pirmajame Vilniaus „Hockey Punks“ mače, kai sostinės ekipa po baudinių serijos įveikė Elektrėnų „Energijos-GV“ komandą – Povilas 3 įmušė per rungtynes, dar 2, tarp jų ir lemiamą – per baudinių seriją.

„Nedažnai taip pasiseka, bet buvo keli kartai per karjerą, kai pasitaikė, kaip sakoma, dienos rungtynės“, – sakė P.Verenis.

Iš Elektrėnų kilęs puolėjas per karjerą yra rungtyniavęs Latvijoje, JAV, Rusijoje, Kazachstane ir Vokietijoje, o dabar sninga įvarčiais Lietuvoje.

Praėjusį sezoną, kuris dėl pandemijos nebuvo baigtas, pelnęs 18 įvarčių „Hockey Punks“, dabar jis vėl galingai pradėjo čempionatą. Lietuvos rinktinės žaidėjas jau yra pelnęs 7 įvarčius ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus per pirmąsias trejas rungtynes, po kurių sostinės komanda su 8 taškais pirmenybių lentelėje rikiuojasi antra, po dviem mačais daugiau sužaidusios Elektrėnų „Energijos-GV“ (13 taškų).

„Lygis auga sulig kiekvienais metais. Atvažiuoja vis pajėgesni legionieriai, o ir lietuvių lygis kyla“, – sakė P.Verenis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Povilas Verenis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Povilas Verenis

Jis teigė, kad Vilniaus ekipa sėkmingai išnaudojo pertrauką pirmenybėse, ir po 4-5 pratybų ant ledo per savaitę jaučiasi pasirengę ketvirtadienio dvikovai.

Pagal dabartinius įstatymus, sporto varžybose dar leidžiama 300 žiūrovų, bet nuo savaitgalio dėl karantino sporto renginiai veikiausiai jau vyks be sirgalių.

„Hockey Punks“ rungtynės su penktoje pozicijoje esančiu Elektrėnų „Energija Hockey-HC Klaipėda“ klubu (0 taškų) sostinės Pramogų arenoje prasidės 20 val.

VIDEO: Interviu Povilas Verenis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas