Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biatlono legenda karjerą vainikavo paskutine pergale, galutinėje įskaitoje – prie pat titulo

Penktadienį apie įspūdingos, titulais nusėtos karjeros pabaigą pranešęs Martinas Fourcade'as jau kitą dieną sugrįžo sudalyvauti paskutinėse savo lenktynėse, kuriose sportininkas iškovojo dar vieną pergalę, o iki pasakiškos pabaigos prancūzui pritrūko labai nedaug.
Martinas Fourcade'as
Martinas Fourcade'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Triumfuoti paskutinėse pasaulio taurės biatlono sezono 12,5 km lenktynėse Suomijoje prancūzui nesutrukdė trys užsidirbti baudos ratai. Galutinis nugalėtojo laikas – 31 min. 25,4 sek.

Nuo antroje vietoje likusio tautiečio Quentino Fillono M.Fourcade'ą skyrė 2,9 sek., o ant žemiausio apdovanojimų pakylos laiptelio lipusio kito prancūzo Emilieno Jacquelino – 4,5 sek.

31-erių sportininkas buvo labai arti triumfo pasaulio taurėje, tačiau vis dėlto galutinėje įskaitoje į priekį užleisti turėjo vienintelį varžovą – norvegą Johannesą Thingnesą Boe, kuris vyrų 12,5 m persekiojimo lenktynėse finišavo ketvirtas ir galutinėje rikiuotėje savo oponentą aplenkė tik 2 taškais.

Lietuvis Vytautas Strolia užsidirbo šešis baudos ratus, o šiose lenktynėse finišavo 33-ioje vietoje. Galutinėje rikiuotėje lietuvis – 49-as.

Priminsime, kad M.Fourcade'as per beveik dešimtmetį trukusį savo aukso amžių iškovojo 5 olimpinius aukso ir 2 sidabro medalius.

Be to, prancūzas dar 7 kartus tapo pasaulio čempionu ir iš viso planetos pirmenybėse iškovojo net 28 medalius.

M.Fourcade'as yra antras sėkmingiausias biatlonininkas olimpinėse žaidynėse. Daugiau aukso medalių – 8 – yra iškovojęs tik legendinis norvegas Ole Einaras Bjorndalenas.

Be to, prancūzas yra ir daugiausiai kartų olimpiniu čempionu tapęs savo šalies sportininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito