Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bobslėjus ir skeletonas laikosi tvirtai – Rusijai neleista grįžti į varžybas

Tarptautinė bobslėjaus ir skeletono federacija (IBSF) neleido į tarptautinę areną sugrįžti kruviną karą Ukrainoje tęsiančios Rusijos sportininkams.
Rusas Aleksandras Tretjakovas
Rusas Aleksandras Tretjakovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Drauge su rusų atletais suspenduoti lieka ir baltarusiai, nors ši šalis netgi neturi pripažintos vietinės bobslėjaus federacijos, rašo „Inside the Games“.

Praėjusių metų kovą dėl karo Ukrainoje Rusiją bei Baltarusiją pašalinusi IBSF ir toliau tvirtai laikosi savo vertybių – šalių agresorių atletams nebus leidžiama varžytis tarptautinėje arenoje.

Komentuodamas tokį sprendimą Rusijos bobslėjaus federacijos prezidentas Anatolijus Pegovas apgailestavo, kad „tautiečiams teks ir toliau treniruotis namuose ir laukti sugrįžimo“.

„IBSF turi teisę iš dalies arba visiškai panaikinti Rusijos suspendavimą, kai tik tai bus pagrįsta, atsižvelgiant į aplinkybių, lėmusių šios priemonės priėmimą, įvertinimą“, – Kremliaus valdomai naujienų agentūrai TASS aiškino A.Pegovas.

Tarptautinės bobslėjaus ir skeletono federacijos kongrese taip pat nuspręsta priimti keturias naujas federacijas iš Afrikos – Lesotą, Tunisą, Sierą Leonę ir Etiopiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas